Eigentijdse romans

Evenboer, Tjarko – De stenen getuigen

Inhoud:

De Amsterdamse rechercheur Roderik Frederiks is een nuchtere rationalist en een ontembare workaholic. Wanneer hij de leiding krijgt over een onderzoek naar de raadselachtige moord op hoogleraar Engelbert van Ameide stuit hij op een mysterie dat zijn hele leven overhoop gooit. Wat heeft de dood van deze man te maken met een serie verloren gewaande kleitabletten en een archeoloog die omkwam in de jaren zeventig? 
 
Noodgedwongen slaat Roderik de handen ineen met de dochter van het slachtoffer. Er wordt een koortsachtige zoektocht geopend die hen via een Joods familiegeheim, een middeleeuwse boekrol en een Antwerps monumentaal pand naar Turkije leidt. Maar hoe dieper Roderik in de tentakels van de zaak verstrengeld raakt, hoe sterker de werkelijkheid om hem heen begint te veranderen. Wie of wat achtervolgt hem? En welke onzichtbare krachten proberen grip op hem te krijgen?

Waardering:

het verhaal begint als rechercheur Roderik ’s nachts uit zijn bed wordt gebeld voor een moord op een professor. Al snel is duidelijk dat de man vergiftigd is, maar waarom?
Roderik vindt aanwijzingen van onderzoek naar kleitabletten, de zogenaamde Haontabletten. Als hij verder graaft wordt hij bedreigd. Dat maakt hem alleen nog maar serieuzer in zijn zoektocht. 
Valerie, de dochter van de vermoorde professor is bijna klaar met haar studie oudheidkunde. Als zij hoort van de kleitabletten gaat ze samenwerken met Roderik. Zij heeft contacten die haar verder kunnen helpen. 
Als snel ontdekken ze dat er meer mensen zijn vermoord en dat er een vies luchtje aan een organisatie hangt. Die organisatie heeft een complot gesmeed tegen het christendom. Maar ze heeft ook heel veel contacten en kunnen dus erg veel mensen in de gaten houden. 
Roderik heeft niet door dat ook hij gevolgd wordt. Dat maakt het des te gevaarlijker.
In het boek worden regelmatig wetenschappelijke feiten verteld door professoren of archeologen. Dit wordt op een begrijpelijk manier gedaan en is erg interessant. 
Het boek is vaak spannend en heel boeiend! Met bijna 800 bladzijden is het zeer de moeite waard om te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij Gideon
ISBN 978-90-5999-0968
Aantal blz: 793
Prijs: € 24,95