Spannende boeken

Bruins-Slot, Linda – Oog in oog

Inhoud:

De moord op hun zoontje heeft diepe sporen achtergelaten in het gezin van Ruben en Maria. Los van elkaar hebben zij hun eigen manier gevonden om ermee te leven. Maar zowel vergeving als wrok hebben hen belet opnieuw het geluk te vinden en door te geven aan hun dochter Celeste. Na twintig jaar wordt de ogenschijnlijke stabiliteit doorbroken door wraak en afwijzing. Opgesloten in een huis, staan ze alle drie oog in oog met de moordenaar.

Waardering:

Dit is een psychologische thriller. Het begin en einde zijn spannend, maar het gaat ook veel over gedachten. Door de vele gedachten wordt het minder spannend, maar meer psychologisch.
Soms is het niet helemaal duidelijk over wie het stuk gaat. De “ik-persoon” is moeder Maria. Ruben is haar man en Celeste hun dochter.
Wat Maria en Ruben doorgemaakt hebben moet echt vreselijk geweest zijn. Er wordt niet veel over gevoelens geschreven, maar wel over Maria’s verdriet. Bij Ruben uit het zich vooral in haat richting de dader.
De gevolgen in het gezin en voor dochter Celeste zijn goed beschreven. Ook Job is heel goed neer gezet. Je leest weinig over misdadigers die hun straf hebben uitgezeten. Dat is in dit boek anders.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043522847
Aantal blz: 235
Prijs: € 18,99

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk