Spannende boeken

Peretti, Frank – Illusie

Inhoud:

De illusionisten Dane en Mandy Collins hebben dertig jaar lang met veel succes shows op­gevoerd. Vlak voor ze met pensioen willen gaan, overlijdt Mandy. Terwijl Dane terugdenkt aan hoe Mandy in 1970 in slaap viel tijdens een show, ontwaakt in 2010 een jonge vrouw. Niet veel later tipt een vriend Dane over deze vrouw die spectaculaire shows opvoert in een lokaal café. Dane is vooral ondersteboven van haar uiterlijk: ze lijkt precies op het meisje dat hij veertig jaar geleden ontmoette.


Waardering:

Dit boek van Peretti is minder spannend dan zijn vorige boeken. Ook heeft het minder te maken met bovennatuurlijke wezens. Het is meer een science-fiction boek.
In dit boek draait het vooral om tijdlijnen. Wetenschappers hebben een machine gemaakt om tijdlijnen te maken en kunnen zo gebeurtenissen ongedaan maken.
Mandy wordt het slachtoffer van hun experimenten. Als zij als 19-jarige op een jaarmarkt is, is het ineens 40 jaar later. Natuurlijk is ze helemaal in de war. Ze raakt steeds meer verward als ze hoort hoe haar leven verder is verlopen.
Alhoewel je weet dat de gebeurtenissen niet echt zo kunnen gaan, schrijft Peretti het zo dat het echt lijkt. Het is ontzettend boeiend en vooral aan het einde ook spannend.
In dit boek lees je niet veel over God. De hoofdpersonen Dane en Mandy zijn beiden christen en bidden ook, maar verder lees je er niet veel over. De geestelijke strijd, waar je in zijn andere boek wel over leest, is hier niet aanwezig.
De auteur schrijft in een nawoord over diepere betekenissen van dit boek. Ik vind daar niet zoveel van terug in het boek.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029719551
Aantal blz: 528
Prijs: 22,50

Extra:

Lees een leesfragment

Filmpje:

{youtube}7MNTtTw4k-Y{/youtube}