Historische romans

Ladd, Sarah E. – De erfgename van Winterwood

Inhoud:

Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze zal trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham, een man  die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar voordat het zover komt, slaat het noodlot toe: Lucy wordt ontvoerd.

Waardering:

Deze historische roman gaat over de rijke Ameila Barett. Zij moet voor haar vierentwintigste trouwen, anders zal zij haar erfenis niet krijgen. Haar oom en tante wonen bij haar, samen met haar nichtje. Haar oom beheert haar geld en het landgoed. hij maakt ook uit welke jongeman geschikt is als haar huwelijkspartner. Uiteraard wil hij zelf ook nog de nodige graantjes mee pikken van haar fortuin, dus haar verloofde zal met hem samen moeten werken.
Edward doet dat. Hij en haar oom zijn twee handen op één buik. Amelia weet niet veel over het huwelijk. Maar als het gedrag van Edward verandert, twijfelt zij of hij wel een goede echtgenoot zal zijn.
Met de zorg voor het dochtertje van haar beste vriendin wil zij absoluut door gaan. Ze is van Lucy gaan houden als een eigen kind. Als de vader van Lucy terug komt van zee moet hij een oplossing zoeken voor de zorg van zijn kind. Amelia stelt voor om te trouwen.
Dan verdwijnt Lucy op eens. Ze wordt ontvoerd. De kapitein en Lucy snellen achter hen aan.
Het boek is boeiend en aan het einde behoorlijk spannend. De regels van die tijd rondom vrouwen zijn goed beschreven.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722773
Aantal blz 352
Prijs: 19,99

Extra:

Lees alvast een stukje van dit boek in de voorpublicatie