Historische romans

Cabot, Amanda – Gestolen hart

Inhoud:

 
De toekomst waar ze van droomde, is vervlogen. Maar misschien wacht haar iets beters …
 
Vanuit de verte lijkt Cimmaron Creek een idyllisch stadje in Texas. Maar als voormalige juf Lydia Crawford in 1880 de stoffige straten instapt, ontdekt ze een diepgewortelde wrok tegen noorderlingen zoals zij. Dat houdt Lydia echter niet tegen – alles zal goedkomen 
zodra ze weer verenigd zal zijn met haar verloofde.
 
Maar als ze ontdekt dat hij verdwenen is en zijn zwangere vrouw achtergelaten heeft, weet Lydia niet wat ze moet doen. De knappe sheriff weet haar vertrouwen te winnen, maar kan ze wel iemand in deze stad vertrouwen waar geheimen de overhand lijken te hebben?
 
 

Waardering:

 
Lydia is eindelijk vrij van haar verplichting als lerares en reist nu haar verloofde achterna naar Cimmaron Creek. Al snel merkt ze dat ze in het zuiden nog steeds niets van noordelingen moeten hebben.
Als ze dan ook nog te horen krijgt dat haar verloofde verdwenen is en met een ander getrouwd is valt ze bijna flauw. De sheriff helpt haar gelukkig en geeft haar ook een adres om te logeren: bij zijn tante Bertha. Een oplossing die naar beide kanten werkt, want tante Bertha is erg eenzaam. 
Maar Lydia wil niet werkeloos blijven wachten totdat Edgar weer opduikt en besluit een snoepwinkel te beginnen, met steun van tante Bertha. 
Omdat knappe ongetrouwde vrouwen schaars zijn in Cimmaron Creek heeft Lydia als snel een aantal aanbidders achter haar aan. Maar ze wil nooit trouwen.
 
De sheriff heeft te maken met vreemde misdaden. Er wordt ingebroken in de winkels, maar niets van waarde meegenomen. Het wordt serieuzer als er geiten worden vergiftigd. En het wordt nog veel erger. Wie zit erachter?
 
Een leuk en lekker leesbaar boek met de nodige romantiek en spanning! Het christelijke geloof is op een goede manier aanwezig en blijkt vooral uit daden.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij De Banier
ISBN 9789402904598 
Aantal blz: 364
Prijs: € 19,95
Prijs ebook: € 14,95