Historische romans

Witemeyer, Karen – Druk op de ketel

Inhoud:

Een gedreven wetenschapper en een eigenzinnige jongedame, beiden met maar één doel voor ogen. Krijgt de liefde een kans, of loopt de
druk te hoog op?

Nicole Renard keert terug naar huis omdat haar vader ernstig ziek is. Ze houdt van hem, ook al heeft hij altijd de nadruk gelegd op alles wat ze niet is. Niet de zoon. Niet getrouwd. Niet bekwaam om hem op te volgen in zijn bedrijf, Renard Shipping.

Vast van plan om een geschikte echtgenoot te vinden en zo haar vader de fel begeerde erfgenaam te geven voor het te laat is, reist Nicole af naar New Orleans met de Renard-erfenis als haar bruidsschat: de zeer kostbare Lafitte Dolk. Maar haar vaders rivalen komen achter de dolk aan. Noodgedwongen zal ze haar plannen moeten veranderen.

Darius Thornton is een man met een missie. Een ketelexplosie op de Louisiana kostte hem bijna het leven. Sinds die tijd is hij tot alles bereid om een manier te vinden om stoombootexplosies te voorkomen. Zelfs tot het toelaten van een vrouwelijke secretaris in zijn afgezonderde bestaan.

Nicole is vast van plan zich niet te laten afschrikken door de explosieve experimenten van haar zonderlinge werkgever. Maar wederzijds respect en aantrekkingskracht veroorzaken een nieuwe angst. Hoe kan ze voor een erfgenaam voor haar vader zorgen als haar hart aan een ander toebehoort? En als haar vaders rivalen haar schuilplaats ontdekken, zal ze dan moeten kiezen tussen die liefde en haar vaders erfenis?

Waardering:

Het is Witemeyer weer gelukt om een boeiende historische roman te schrijven. Met haar kenmerkende humor heeft ze een leuk en spannend boek geschreven waarin de liefde een grote plaats inneemt.
Nicole Renard is een eigenzinnige jonge vrouw. Als enige dochter adoreert ze haar vader die een scheepvaartbedrijf heeft. Ze leert al jong zwemmen en zwerft bij de zee en de haven rond. Haar ouders hebben haar naar een school gestuurd om etiquette te leren. Die heeft ze geleerd, maar ze draagt ook nog altijd een mes in haar kousenband. “Ook dames moeten zich kunnen verdedigen” vindt ze.
Toevallig komt ze bij Darius Thornton terecht na spannende gebeurtenissen. Ze wordt zijn secretaresse. Met haar wiskundeknobbel is ze een goede aanwinst voor Darius.
In het eerste hoofdstuk van het boek lees je waarom Darius stoombootexplosies onderzoekt. Het is een goede inleiding op het verhaal.
Het boek leest heerlijk weg. Het is vaak humoristisch en zit vol liefde en spanning.
Achterin het boek staat meer informatie over de stoombootexplosies en wetenschappelijk ontwikkelingen daarvoor.

Gegevens:

Uitgeverij Grace House Publishing
ISBN 9789077669891
Aantal blz: 384
Prijs: € 20,00