Historische romans,  Romans

Dykes, Amanda – De vondeling van Venetië

Inhoud:

De vondeling van Venetië van Amanda Dykes is een hartverwarmende historische roman over een man die, geplaagd door schuldgevoel, afreist naar het Venetië van begin twintigste eeuw om te zoeken naar een zeldzaam boek waarvan hij hoopt dat het al zijn daden zal goedmaken. Met de hulp van een Italiaanse boekverkoopster ontrafelt hij stukje bij beetje de geheime geschiedenis van het boek, verborgen in de stenen en grachten van de oude stad. Met haar rijke stijl en authentieke personages zet Dykes een intrigerend verhaal neer dat tot op de laatste pagina boeit en lezers meer dan tevreden achterlaat.

Waardering:

Daniel Goodman probeert al lang zijn schulden af te lossen. Het schuldgevoel zorgt er ook voor dat hij zijn moeder niet onder ogen durft te komen. Maar als hij de kans krijgt om haar te helpen door Venetië af te reizen grijpt hij die kans met beide handen.
Hij moet daar artefacten verzamelen voor de bouw van een Amerikaanse stad die op Venetië moet geen lijken. Ook moet hij tekeningen maken van gebouwen en op zoek naar het manuscript van een zeldzaam boek.

Gelukkig loopt hij Vittoria tegen het lijf die hem helpt in zijn zoektocht naar “Het boek van het water”. Dat is geen makkelijke zoektocht. Wie is Sébastien en hoe eindigde zijn verhaal?
Als Daniël steeds verder komt in het verhaal begint bij hem zelf ook steeds meer de vraag te rijzen wie hij is.

Een dikke boeiende roman met twee prachtige verhaallijnen! De christelijke boodschap is subtiel aanwezig.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029735346
Aantal blz 430
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 16,99
Uitgave december 2023

Extra:

Lees hier de leesclub vragen bij dit boek