Nederlandse romans

Ridder, Gabi de – Geef me moed

Inhoud:

Tim Hordijk is blij met zijn baan als docent op de Bijbelschool in Biesterlo. Maar hij treft zijn nieuwe woonplaats in grote verwarring aan. Er is al enige tijd een brandstichter actief, en de politie krijgt hem maar niet te pakken. De angst in het dorp groeit.
Op de Bijbelschool komt Tim in contact met Esther. Zij bewijst hem een grote dienst bij het bewerken van zijn lesmateriaal. Maar zodra hij pogingen doet om haar meer persoonlijk te benaderen, houdt Esther hem op afstand. Waarom is het voor haar zo moeilijk om hem toe te laten in haar leven?
Dan breekt het moment aan dat er heel veel tegelijk gebeurt. De brandweer krijgt een melding, Tim neemt Esther onder zijn hoede en ongewild zijn ze samen getuige van een cruciale gebeurtenis. Geeft dit alles hen de moed om dichter bij elkaar te komen?

Waardering:

Het begin kan wat boek kan wat verwarren, maar wordt later duidelijk.
Biesterlo is in de ban van een pyromaan. Telkens weer worden onbewoonde panden het slachtoffer van brand. De manier is steeds hetzelfde.

Tim Hordijk komt net nieuw in het dorp wonen als er een informatie-avond is. Esther woont er sinds dit jaar weer, na een aantal jaren weg te zijn geweest. Zij vertelt Tim over de avond. Hij heeft haar namelijk zojuist tot zijn assistente gemaakt. Tim is een nieuwe leraar op de bijbelschool waar Esther in de bibliotheek werkt. Zij gaat hem helpen met het samenstellen en wijzigen van de readers voor zijn lessen. Een hele opluchting voor Tim, die hierdoor kan werken aan zijn studieboek over het huwelijk.
Zelf gelooft hij dat God wil dat hij niet zal trouwen. Pas later in het boek lees je de werkelijke reden daarvan.
Esther heeft zelf een traumatische relatie achter de rug. Maar ze vertelt aan niemand over haar problemen.
Beiden moeten ze hun angst overwinnen om verder te komen in het leven.

Een boeiende christelijke roman die je niet makkelijk weg legt. Er spanning door de brand, maar ook door de relatie van Esther. Er zijn wel heel veel problemen bij veel personen, maar dat maakt het niet lastiger om te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789402906394
Aantal blz: 384
Prijs paperback: € 18,95
Prijs e-book: € 13,99