Historische romans

Camden, Elizabeth – De roos uit Winslow Street

Inhoud:

Als Libby Sawyer en haar vader terugkomen van een verblijf in hun zomerhuis, komen ze tot de ontdekking dat hun huis, dat al decennialang in de familie is, wordt bewoond door een stel vreemdelingen. Al snel blijkt dat weduwnaar Michael Dobrescu zijn familie vanuit Roemenië naar het stadje Colden, Massachusetts heeft gebracht met maar één doel: het huis dat hem lang geleden bij testament is vermaakt voor hem en zijn familie opeisen. Aangezien geen van beide partijen van plan is hun recht op het huis op te geven, ontstaat er een felle juridische strijd.
Wanneer er belangrijke documenten uit het huis verdwijnen, verdenkt Libby Michael ervan dat hij de schuldige is. Vastbesloten om de waarheid omtrent de gestolen papieren te achterhalen, gaat Libby op onderzoek uit, maar het enige wat ze ontdekt, zijn nog meer raadsels rondom Michael en zijn familie.

Ondanks de rivaliteit tussen beiden merkt Libby dat ze gevoelens begint te koesteren voor de man met zijn geheimzinnige verleden, en het lijkt wederzijds. Maar als de uitspraak van het hof, aangaande het huis, dichterbij komt en Michaels geheimzinnige verleden steeds meer aan het licht komt, wordt Libby’s loyaliteit op de proef gesteld en komt ze voor een onmogelijke keuze te staan.

Waardering:

Terwijl Libby Sawyer samen met haar vader in hun zomerhuis verblijft, neemt een vreemdeling intrek in hun huis in de stad. Het is Michael Dobrescu uit Roemenië die zegt het huis geërfd te hebben. Lydia krijgt toestemming wat persoonlijke spullen uit het huis te halen en verder moeten ze wachten op de uitspraak van de rechter.

Zo leert ze Michael een beetje kennen. En hoewel hij overkomt als een woeste, ruige man, ze ziet ook zijn zachte, beschermende kant, met name als het gaat om zijn zus.
Libby’s vader is uitvinder, hoewel hij nog nooit ergens octrooi op aan heeft gevraagd. Maar nu worden er belangrijke tekeningen gemist. Natuurlijk krijgt Michael hiervan de schuld. Maar Libby meent zich ineens te herinneren al eerder een windmolen te hebben zien staan toen ze een treinreis maakte. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. En Michael wil haar hierbij helpen.
Tijdens deze zoektocht groeien Michael en Libby steeds dichter naar elkaar toe. Maar een toekomst samen lijkt onmogelijk.
Het verleden van Michael en zijn zus Mirela blijft lang geheimzinnig. Wat steeds naar voren komt is Mirela’s aversie tegen de geur van rozen.
Van de eerste tot de laatste bladzijde een prachtig boek! Michael komt eerst wat lomp over maar door zijn zorgzame aard sluit je hem als snel in je hart. Net als Libby die geen kwaad in zin heeft. Er zit een lekkere vaart in het boek waardoor je alleen maar door wilt lezen. Een pracht van een historische roman die je zeker lezen moet! De boeken van Elizabeth Camden worden nog maar net vertaald in het Nederlands maar zijn een grote aanwinst!
Achterin het boek zijn discussievragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN:9789064512476
Aantal pagina’s: 324
Prijs: € 20.95