Historische romans

Vogel Sawyer, Kim – Een man van zijn woord

Inhoud:

De inwoners van het stadje Fairland, Kansas, kijken reikhalzend uit naar de komst van hun nieuwe voorganger. In de maanden daaraan voorafgaand, heeft postmedewerkster Grace Cristler uitgebreid briefcontact met hem om al zijn vragen over hun stadje te beantwoorden. Ze kan het niet helpen dat ze wel heel nieuwsgierig wordt naar deze man die zulke mooie brieven schrijft.
Theophil Garrison groeide op onder de vleugels van zijn liefhebbende grootmoeder totdat zijn neef hem betrok bij een treinoverval. Toen alles misliep, vluchtte Theo om onder een gevangenisstraf uit te komen. Nadat hij is vrijgekomen, zint zijn neef op wraak en moet Theo weer op de vlucht slaan. Onderweg kruist zijn pad met dat van een terminale voorganger. Theo ziet een kans en grijpt hem. Compleet met zwart pak en Bijbel zet hij koers naar Fairland en bidt hij dat ze zullen geloven dat hij Rufus Dille is.

Waardering:

Postmedewerkster Grace Cristler kijkt reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe dominee; Rufus Dille. Er heeft al een uitgebreide briefwisseling tussen hen plaatsgevonden en Grace heeft er vertrouwen in dat eindelijk de juiste man op haar pad is gekomen.
Maar ondertussen wordt Rufus onderweg naar Fariland ernstig ziek en sterft. Tijdens zijn laatste uren ontmoet hij Theopil Garrison dis op de vlucht is voor zijn gewelddadige neven. Als Rufus hem zijn spullen nalaat, besluit Theo verder door het leven te gaan als dominee en reist verder naar Fairland.
Wat volgt is een periode vol ongemakken. In zijn rol als dominee maar ook in het contact tussen Theo en Grace. Grace is op haar beurt teleurgesteld. Qua uiterlijk is de man waarop ze wachtte precies zoals ze had verwacht maar hun relatie is veel afstandelijker als ze had gehoopt. Bovendien zijn er dingetjes die niet kloppen.
Terwijl Theo probeert er het beste van te maken heeft zijn neef Earl het er niet bij laten zitten en is op zoek naar Theo… Theo werkt zich hier en daar in de nesten wat vermakelijk is om te lezen. Daarnaast spelen er er nog andere, serieuzere, aspecten een rol in dit boek. Bijvoorbeeld de rol van Bess, de hospita van Theo. Dit brengt het verhaal wat meer in evenwicht want veel inhoud heeft het niet als het alleen gaat over een man die doet alsof hij een dominee is en daarmee iedereen bedriegt. Hoewel er humoristische kant in zit zijn we meer van Kim Vogel gewend!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029726672
Aantal pagina’s: 351
Prijs: € 21.99