Historische romans

Fordham, Rachel – Zonnekind

Inhoud:

Zeven jaar geleden stapte Em uit een van de kinderentreinen uit het Oosten, hopend op een betere toekomst. Maar het leven in het Westen is niet wat ze verwacht had. Als haar voogd wordt vermoord, ziet de nu 19-jarige Em eindelijk haar kans schoon om haar zusje Lucy te zoeken. Maar dat kan ze niet alleen. Caleb, de sheriff van Azure Springs onderzoekt de moord. Hij is vastbesloten deze zaak op te lossen om indruk te maken op zijn ouders en de rest van het stadje. Em is niet gediend van zijn botte manier van doen, maar het duurt niet lang voordat ze realiseert dat Caleb misschien wel degene is die haar kan helpen. Zullen ze samen Lucy vinden?

Waardering:

Samen met haar zusje Lucy stapt Em op een zogenoemde wezentrein. Lucy vindt al snel een plekje maar niemand lijkt Em te willen. Tot er uiteindelijk een man komt die Em wel mee wil nemen. Maar die geeft haar niet de toekomst die ze hoopte.
Na zeven jaren in eenzaamheid wordt haar voogd vermoord en Em gewond achter gelaten. De sheriff van Azure Springs is van plan tot de bodem toe uit te zoeken wat er is gebeurd.
Em wordt liefdevol opgevangen bij de familie Howell. De liefde die ze jaren heeft moeten missen krijgt ze daar ruimschoots. Al zijn niet alle gezinsleden even blij met haar komst.. zeker als naarmate het verhaal vorderd Caleb zich steeds meer tot Em aangtrokken gaat voelen. Samenwerkend om de daders te pakken te krijgen maken ze vanalles mee. Niet alleen in dit onderzoek werken ze samen, Em wil dolgraag op zoek naar haar zusje Lucy en het is Caleb die haar hierbij helpt.
Het boek is geen hoogvlieger maar wel een roman die fijn wegleest. Het verhaal is wel voorspelbaar al zitten er hier en daar wat verrassende elemanten in. Liefhebbers van historische romantische verhalen zullen aansluiting vinden in het boek.

Gegevens:

Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN: 978904353120
Aantal pagina’s: 351
Prijs: € 19.99