Historische romans

Camden, Elizabeth – Gebeiteld in steen

Inhoud:

Na een aantal moeilijke jaren leidt Gwen Kellerman nu een rustig leven als botaniste in de nabijheid van Blackstone College, een kleine, idyllische universiteit in New York. Ze doet haar best om haar status als erfgename van de beruchte Blackstone-dynastie te negeren en hoopt het schandaal dat aan de naam van haar familie kleeft achter zich te laten.
Patrick O’Neills jeugd was niet makkelijk, maar hij heeft zich weten op te werken tot advocaat en helpt vooral de onderdrukte Ierse immigranten in zijn gemeenschap. Hij is trots op zijn werk, al verdient hij er weinig mee. Alles verandert wanneer hij een zaak aanneemt die de erfenis van de Blackstones, die bestaat uit hebzucht en corruptie, onder een vergrootglas plaatst door een tweeëndertig jaar oud raadsel tot leven te wekken, wat hem flink wat kan opleveren.
Patrick heeft er echter geen rekening mee gehouden dat de Blackstones hun sympathiekste familielid op hem afsturen om hem van dat plan af te brengen. Gwen heeft namelijk de taak gekregen om Patrick zover te krijgen dat hij de zaak laat vallen. Maar voordat haar dat lukt, neemt het oude raadsel een onverwachte, schokkende wending die geen van beiden zag aankomen. Ze gaan op onderzoek uit en raken vervolgens verwikkeld in een hachelijke situatie, die zelfs hun groeiende liefde voor elkaar bedreigt…

Waardering:

Gwen Kellerman heeft al veel verliezen geleden in haar leven. Haar man en haar vader zijn een aantal jaar geleden kort na elkaar overleden. Haar leven is getekend door de ontvoering van haar broer, nog voor zij geboren is.
Gwen woont op de campus van de Blackstone universiteit en probeert een zo normaal mogelijk leven te lijden, ondanks de naam die ze draagt.
Als de financiering van haar geliefde universiteit wankelt, doet Gwen haar uiterste best de investeerders, haar grootvader en oom, op andere gedachten te brengen.
Ze hebben echter een voorwaarde… een stokje steken voor de publicatie van de biografie van Mick Malone, de man die, hoewel hij vrijgesproken is, verdacht wordt van de ontvoering van Gwens broer, Willy. Het blijkt geen eenvoudige opdracht te zijn.
Ze probeert het bij Patrick O’Neill, de advocaat van Mick Malone. Deze ontmoetingen blijven niet zonder gevolgen, voor geen van de partijen.

Elizabeth Camden heeft opnieuw een geweldig verhaal verschreven. Dit eerste deel over de Blackstone familie heeft veel in zich. Je rolt van de ene situatie in de andere. Je word stilgezet bij de standsverschillen en alles wat dit met zich meebrengt, kijkt mee over de schouder van een advocaat, woont familiebijeenkomsten van de rijke Blackstone-familie bij en je bent getuige van de oplossing van een oude ontvoeringszaak. Dat er iemand in de is die de zaken dwarsboomt is duidelijk, maar het blijft tot het laatste moment toe spannend wie het is.
En vergeet daarbij de romantische kant van het verhaal niet. Al met al genoeg om heerlijke uren te beleven wanneer je van de eerste tot de laatste bladzijde vastzit in dit boek.
Een fijn vooruitzicht dat er een tweede deel zal verschijnen, waarin Natalia de hoofdpersoon is.
Vijf sterren voor dit prachtige boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513831
Aantal pagina’s: 367
Prijs: € 22,95
Uitgave: augustus 2022