Historische romans

Frantz, Laura – De dochters van de meestersmid

Inhoud:

Silas is in de leer bij de meestersmid Liege Lee in New York. Nog een paar maanden en dan mag hij zichzelf ook meestersmid noemen. Hij is vastbesloten daarna naar het westen te trekken. Maar Liege ontdekt de uitzonderlijke kwaliteiten van Silas en doet er alles aan om hem te houden. Wat wellicht kan helpen is dat Silas wel gecharmeerd is van de beide dochters van Liege. Maar voor wie zal hij kiezen: de zachtaardige, diepgelovige Eden of de slimme, levendige Elspeth?

Waardering:

Silas Ballantyne komt naar York om als leerjongen in de smederij van Liege Lee aan de slag te gaan. Wat hij niet weet, is dat het traditie is dat de leerjongen met de dochter van de meestersmid trouwt.
Liege Lee heeft er zelfs twee! Maar Silas is het niet van plan. Hij wil zijn maanden volmaken en zo snel mogelijk vertrekken.
Eden, de jongste dochter van Liege, gaat als een schim door het leven. De meeste huishoudelijk taken komen op haar schouders terecht. Haar oudere zus Espeth kleineert haar.
Eden heeft van hun buren iets gehoord over God en wil hier graag meer over horen. Maar haar vader verbiedt haar om naar de kerk te gaan.
Ze ontdekt dat Silas gelovig is en vraagt hem om haar wat voor te lezen uit de bijbel.
Ondanks dat ze weinig contact hebben, bloeit er iets op tussen Silas en Eden. Maar ze moeten het nog even geheim zien te houden, tot Silas’ contract afgelopen is.
Ze zijn van plan samen te vertrekken, maar dat gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Een gebeurtenis maakt zelfs dat Eden de keuze maakt om Silas alleen te laten gaan.
Opnieuw een prachtige historische roman van Laura Frantz. Het eerste deel van een trilogie; De Ballantynekronieken.
Een sterke kant van Laura Frantz is het neerzetten van karakters. Uiterlijk, gevoelens, beslissingen die genomen worden, is allemaal heel kenmerkend voor de persoon.
Je voelt je dan ook echt verbonden met Silas en Eden.
Gaandeweg komen er steeds dingen aan het licht waardoor voor Eden veel uit haar jeugd duidelijk wordt.
Een echte aanrader voor liefhebbers van historische romans.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029722209
Aantal pagina’s: 432
Prijs: € 22.50