Eigentijdse romans

Cox, Amanda – Perikelen om de oude kruidenierswinkel

Inhoud:

Heden
Sarah Ashby keert terug naar haar ouderlijk huis, vastbesloten om eindelijk haar droom te verwezenlijken om samen met haar moeder en grootmoeder het familiebedrijf te runnen. Als haar moeder, Rosemary, aankondigt dat de oude kruidenierswinkel gaat sluiten, bedenken Sarah en haar grootmoeder, Glory Ann, een plan om de winkel te redden. Maar Rosemary heeft haar hele leven gewerkt om ervoor te zorgen dat haar dochter nooit in haar voetsporen treedt. Ze heeft zo haar redenen, maar de echte zal ze zeker nooit onthullen.

1965
Glory Ann bekent aan haar familie dat ze zwanger is van de baby van haar overleden verloofde. Onder druk gezet in een verstandshuwelijk met een winkelier om de reputatie van haar familie te behouden, zweert Glory Ann nooit meer lief te hebben. Maar sommige beloften worden niet zo gemakkelijk nagekomen als ze zich had voorgesteld.

Dit tweeledige verhaal van Amanda Cox gaat over de complexiteit van de moeder-dochterrelatie, de manier waarop de geheimen die we bewaren ons leven en dat van anderen vormgeven, en de genezende kracht van het vertellen van de waarheid.

Waardering:

Als Sarah terugkeert naar het kleine dorp waar ze is opgegroeid, is ze van plan om de kruidenierswinkel van haar grootmoeder en moeder voort te zetten. Maar als ze daar aan komt wil haar moeder dat absoluut niet. Zij wil de winkel verkopen. Samen met haar oma zet Sarah alles op alles om de winkel te behouden, maar het is erg moeilijk om in de moderne tijd een kleine winkel winstgevend te houden.
Sarah weet niet wat haar moeder verbergt en ze weet ook niet wat haar oma verbergt. Maar langzaam komen steeds meer geheimen naar boven.

Dit boek draait vooral om moeder-dochterrelaties. Maar gaat ook over romantiek en liefde. Het boek leest makkelijk en is boeiend!

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064513770
Aantal blz 336
Prijs: € 21,95