Historische romans

Een lied van vreugde – Snelling, Lauraine

Serie “Onder het noorderlicht”. Eerder verscheen De beloften van de dageraad en De hoop van nieuwe morgens en Seizoen vol genade.

Inhoud:

Minnesota, 1911. Nilda Carlson voelt zich innerlijk verdeeld; enerzijds houdt ze van het stadse leven in Blackduck en het werk voor mrs. Schoenleber, anderzijds brengt ze ook graag tijd door met haar familie thuis, op de boerderij. Om nog maar te zwijgen over alle mannen in haar leven.
De privédetective die in haar verleden graaft en voor problemen zorgt. De knappe onderwijzer Fritz Larsson die haar pianoles geeft. En de rijke Jeffrey die naar haar hand dingt.
Al die kansen zijn fijn, maar brengen ook een moeilijkheid met zich mee. Welke toekomst moet Nilda voor zichzelf kiezen?

Waardering:

Inmiddels werkt Nilda voor mevrouw Schoenleber. Ze leert enorm veel; over het bedrijf van de familie, maar ook over etiquette en zelfs piano spelen. Dat leert ze van de sympathieke neef van mevrouw Schoenleber, Fritz. Hij is ook de onderwijzer in het kleine dorp waar haar familie woont.
Maar haar fijne tijd wordt verstoord door een privé-detective die de gebeurtenissen uit het vorige deel onderzoekt. Hij veronderstelt dat Nilda de aanval zelf heeft uitgelokt, omdat ze een flirt zou zijn. Dit brengt de nachtmerries weer helemaal terug.
Ondertussen begint een andere neef van mevrouw Schoenleber, Jeffrey haar genegenheid te zoeken. Ze moet helemaal niks van hem hebben, maar kan hem niet zomaar negeren.

Een mooi einde van deze serie. Dit gaat iets meer over het stadse leven dan de eerdere delen. Maar ook dit is een boek met een duidelijke christelijke boodschap. Het leest makkelijk.

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208353
Aantal blz: 336
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees hier het leesfragment