Historische romans

Camden, Elizabath – Tegen het tij

Inhoud:

Een intelligente vrouw, een knappe man, ontluikende liefde en stijgende spanning.
 
Lydia Pallas heeft, na opgegroeid te zijn in een weeshuis, haar vaste plaats gevonden. Stabiliteit en orde kenmerken haar leven en haar talenknobbel bezorgde haar een goede positie als vertaler bij de marine in het 19e-eeuwse Boston. Haar vertaaltalent brengt haar in contact met Alexander  Banebridge, een man die haar zowel afstoot als aantrekt. Als hij haar in wil huren voor vertaalwerk stemt ze aarzelend toe, maar spoedig blijkt ze tot haar nek in een geheime actie tegen een van de grootste en gevaarlijkste drugscriminelen te zitten.
Als de liefde tussen Lydia en Alexander langzaam ontluikt, wil hij haar sparen voor het gevaar van de opiumsmokkelaar. Maar als deze Banebridge klem weet te zetten, is Lydia de enige die hem en anderen kan redden.

Waardering:

Het eerste hoofdstuk laat een glimp zien van Lydia’s tragische achtergrond en gaat dan over naar Lydia van begin 20, werkend als vertaalster bij de Marine in Boston.
Na jaren in een weeshuis te hebben gewoond is Lydia blij een goede werkplek te hebben met fijne mensen om zich heen.
Ze ontmoet Alexander Banebridge. De twee hebben een bijzondere manier van communicatie, maar ze begrijpen elkaar. Voor Lydia is dit iets nieuws. Iets wat ze koestert en vast wil houden. Maar door Bane’s achtergrond is het onmogelijk om bij haar in de buurt te blijven, laat staan een relatie met haar te beginnen.
Bane heeft te maken met grote drugscriminelen. Als hij Lydia nodig heeft voor vertaalwerk, komt hij toch weer bij haar terug en Lydia stapt in een web van corruptie. Vrijwillig, in staat om alles te geven om Bane te helpen en om hem bij haar te houden.
Een prachtig verhaal over een sterkte moedige vrouw waarmee je je echt verbonden voelt na het lezen van dit boek. Je zit midden in het verhaal en wil er niet uitstappen. De persoonlijkheden van Bane en Lydia zijn bijzonder goed beschreven. De persoonlijke worstelingen van Lydia, de begripvolle Bane (gepaard met een dosis humor) de spanning en de tederheid tussen die twee maakt het verhaal perfect. Ik kijk uit naar meer boeken van deze schrijfster!

 

Gegevens:

Uitgeverij: Brevier
ISBN: 9789491583087
Aantal pagina’s: 288
Prijs: € 19.90