Historische romans

Gabhart, Ann – Letters en liefde

Inhoud:

Louisville, 1855. Adriane Darcy is de dochter van de eigenaar van de Tribune, de grootste krant van Louisville. Ze is nauw betrokken bij het persklaar maken en drukken van de krant, maar het liefst schrijft ze voor de krant.
Blake Garrett is een ambitieuze, jonge redacteur uit New York met moderne, controversiële opvattingen over het krantenvak. Wanneer hij wordt aangenomen bij de Heraid, de grootste concurrent van de Tribune, breken er zware tijden aan voor de traditionele, conservatieve Tribune.

Als Adriane en Blake elkaar ontmoeten, valt Blake onmiddellijk voor de eigenzinnige dochter van zijn concurrent. Maar Blake is de vijand van haar vader en bovendien is Adriane verloofd met de zoon van een steenrijke zakenman, die de toekomst van de Tribune in handen heeft.

Waardering:

Adriane groeit op tussen de drukpersen Ze vind het heerlijk om zelf artikelen voor de krant te schrijven. Adrianne is verloofd met Standley. Maar niet omdat ze ook maar iets voor hem voelt. Het is de wens van haar vader dat ze met Standley trouwt. En zelfs meer dan een wens… de familie van Standley heeft de sleutels van de krant in handen. 

Al snel nadat Adriane Blake Garret, de grote concurrent van haar vader, ontmoet, weet ze dat ze haar relatie met Standley moet beëindigen.
Ondertussen maakt een seriemoordenaar de stad onveilig. Onschuldige Ierse vrouwen worden koelbloedig vermoord door de zogehete ‘riviermoordenaar’. 
Tijdens verkiezingen breken er rellen uit in de stad en moet Adriane moeilijke keuzes maken…
Een leuk onderwerp, het reilen en zeilen bij een krant in de 19e eeuw. Een aantal aspecten in het verhaal zijn voorspelbaar. Met name de relatie tussen Blake en Adriane. Maar door de manier waarop het gaat word je als lezer toch verrast. Het einde gaat wel erg snel, wordt zelfs een beetje afgeraffeld. Een boek waar liefhebbers van historische romans van zullen genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033633980
Aantal pagina’s: 407
Prijs: € 21.90