Spannende boeken

Cave, Julie – Het duister wijkt

Dinah Harris Mysterie – deel 3

Inhoud:

Er vinden bomaanslagen op religieuze gebouwen plaats. Detective Dinah Harris onderzoekt deze gebeurtenissen. De aanslagen blijken onderdeel te zijn van een plan om de stad van religie ontdoen en een ‘nieuwe wereldorde’ te vestigen. Intussen worstelt Dinah Harris zelf met geloofsvragen.
Cave schrijft boeiend en meeslepend en weet situaties en personages realistisch weer te geven. De hoofdpersoon probeert als jonggelovige haar leven vorm te geven en worstelt intussen met haar verslavingsverleden.

Waardering:

Opnieuw wordt Dinah Harris gevraagd om de FBI te helpen met een onderzoek. Dit keer gaat het om bomaanslagen op kerken. Dinah werkt samen met haar oud-collega Ferguson en een voor haar nieuw gezicht; Sinclair. Al snel blijkt dat Dinah en Sinclair meer dan alleen oppervlakkige belangstelling voor elkaar hebben. Ze tasten elkaar af maar er moet ook gewerkt worden! Er zijn maar weinig aanknopingspunten waar ze iets mee kunnen. Totdat ze een tip krijgen waar ze iets mee kunnen. De dader moet worden gearresteerd maar dit gaat niet vanzelf. Dinah biedt zich aan als onderhandelaar, een gevaarlijk karweitje!
Het is al vanaf het begin duidelijk dat de dader gepakt gaat worden om er hoofdstukken zijn geschreven vanuit de dader in de gevangenis waar hij in gesprek gaat met Dinah die een boek wil schrijven. Dat je dat weet neemt een stukje van de spanning weg.
Zoals in eerdere boeken ook het geval was, komt ook Senator Winters het verhaal voor. Al eerder was duidelijk dat hij zich bezighield met zaakjes die niet door de beugel konden.
Het verleden van Dinah speelt een belangrijke rol in de keuzes die ze maakt. Er wordt summier verteld wat er in haar verleden is gebeurd. Om alles goed te kunnen begrijpen is het goed om ook de twee voorgaande delen, Het zijgen opgelegd en Als de nacht valt te lezen.
Geen thriller maar wel een boek met spanning. De werkzaamheden van de FBI zijn wat soft beschreven, dat komt onwerkelijk over.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN:9789462786578
Aantal pagina’s: 359
Prijs: € 21,95