Spannende boeken

Dekker, Ted – Exit

Inhoud:

Bij toeval raken Austin en Christy verzeild in een psychiatrische inrichting waar ze tegen hun wil in worden ingeschreven onder andere namen. De vrienden proberen vast te houden aan hun echte identiteit, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Terwijl ze uit de inrichting proberen te ontsnappen, wordt hun verwarring steeds groter. Wie zijn ze nu echt? Waarom zijn ze hier? Wie spreken de waarheid? En als dit een complot is, heeft die vriendelijke psychiater dan werkelijk kwaad in de zin?

Waardering:

Christy en Austin kennen elkaar uit het weeshuis waar ze vroeger zaten. Austin kan goed leren en heeft zich op zijn studie gestort. Christy zit met zichzelf in de knoop.
Door omstandigheden komen ze terecht in een psychiatrische inrichting en worden behandeld als patiënt. Er wordt zo op ze ingepraat dat ze, vooral Christy, soms niet goed meer weet welke identiteit nu echt bij haar hoort.
Echt een spannend boek waarvan je graag wilt weten hoe het afloopt. Jammer dat het einde het hele boek zo onnatuurlijk maakt.
Het bovennatuurlijke en spiritualiteit voeren uiteindelijk de boventoon in het verhaal. Ted Dekker heeft dit vaker in zijn boeken gedaan, maar in dit boek is het een domper op het spannende verhaal dat vooraf gaat.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043522090
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 19.95