Spannende boeken

Rosenberg, Joel C. – Laatste waarschuwing

Deel 3 in deze serie. Hiervoor verschenen: “Het derde doelwit” en “De eerste gijzelaar”

Inhoud:

De president van de VS is ervan overtuigd: isis is ernstig verzwakt en staat op het punt voorgoed door Amerikaanse troepen verslagen te worden. Buitenlandcorrespondent van de New York Times, J.B. Collins, weet echter dat de president zich gruwelijk vergist. Het Midden-Oosten staat in brand, de Israëlische minister-president is dood en Amman een ruïne – Collins vreest een catastrofale aanslag op Amerikaans grondgebied. Een grootscheepse jacht op de leider van isis is de enige manier om de aanslag tegen te houden en Amerikaanse levens te sparen.
Maar zal de president naar hem luisteren voor het te laat is?

Waardering:

Ondanks het feit dat de president van Amerika nog niet zo lang geleden gegijzeld is door Isis, denkt hij dat het allemaal wel mee valt met hun macht. Ondanks ontdekkingen die het tegendeel laten zien blijft hij zeggen dat Isis op zijn retour is.
J.B. Collins, de verslaggever die ook in de eerdere delen de hoofdrol speelde is uitgenodigd om bij  een belangrijke speech in het Capitool aanwezig te zijn. Net als de president hem prijst voor zijn hulp bij de bevrijding van de president vindt er een aanslag plaats op het Capitool. Mortieren slaan in en de president wordt in allerijl weggevoerd. Maar ook buiten is het een chaos en vliegen de mortieren om de oren.
J.B. en Matt verlaten met speciaal agent Harris het Capitool. Ze proberen de president te beschermen maar raken zelf gewond.
Matt haalt een paar dagen daarna J.B. over om samen naar hun moeder en Matts vrouw en kinderen te rijden. Maar na een dag rijden wacht hun een vreselijke verrassing.
Die aanslag zet J.B. er toe aan om het hoofd van isis, Abu Khalif, te gaan zoeken om hem tegen te houden. Hij beseft dat hij dat niet alleen kan en de CIA is gebonden aan de commando’s van de president. Dus wijkt hij uit naar een ander land. Doordat hij een van de weinige mensen is die Abu Khalif in het echt hebben gezien, is hij waardevol voor het team.
J.B. is al jaren atheïst, maar door de recente gebeurtenissen is hij in de bijbel gaan lezen. Dat laat hem niet onberoerd. Mede daardoor kan hij doen wat nodig is.
Het einde van het boek is verrassend, maar wel realistisch.
Een spannend vervolg op de eerste twee delen van deze serie! De terroristische aanslagen in dit boek zijn haast voorspellend en zeker actueel in deze tijd van aanslagen.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023977001
Aantal blz: 428
Prijs: € 22,50