Spannende boeken

Cave, Julie – Het zwijgen opgelegd

Inhoud:

FBI-agent Dinah Harris wordt tegen wil en dank ingezet bij een belangrijke zaak: Thomas Whitfield, de secretaris van het prestigieuze Smithsonian Instituut, is op onverklaarbare wijze van de aardbodem verdwenen. Alle signalen wijzen erop dat er misdaad in het spel is.
Dinah ontdekt algauw dat deze moord alles te maken heeft met een ruzie over levensbeschouwingen.
Als het onderzoek vordert, dreigt Dinah verstrikt te raken in een geheimzinnige samenzwering. Lukt het Dinah om de waarheid te onthullen voordat zijzelf het volgende slachtoffer is van een meedogenloze, onzichtbare vijand?

Waardering:

Dinah Harris, FBI-agent maar niet meer actief op onderzoekszaken, wordt toch weer bij een zaak gehaald.
Het gaat om Thomas Whitfield, secretaris van het Smithsoniton instituut. Hij is vermist. Niemand lijkt te weten wat er aan de hand is.
Dinah gaat samen met haar collega Ferguson op onderzoek uit.
In haar persoonlijk leven heeft Dinah veel meegemaakt. Het gevolg hiervan is dat ze een drankprobleem heeft. Het lukt haar niet om dit tijdens het onderzoek voor haar collega, en voor de media, verborgen te houden.
Helemaal op het laatst wordt pas geschreven wat Dinah meegemaakt heeft. Dat is echt jammer, je kunt daardoor tijdens het verhaal weinig begrip voor haar opbrengen.
Het verhaal zit goed in elkaar. Het is voor de lezer ook spannend wie nu de dader is en wat er nu precies is gebeurd.
Het handelen van de FBI is helaas helemaal niet professioneel beschreven. De ‘onnozele’ vragen die gesteld worden, de manier van communicatie.. dat kom je bij doorgewinterde FBI agenten echt niet tegen.
De moorden blijken te gaan over verschil in levensbeschouwing. Daar heeft de schrijfster zich wel weer goed in verdiept.
Er zijn discussies tussen mensen die in Darwin geloven en Christenen. Mooi beschreven hoe een fanatiek Darwin bepleiter toch aan het denken wordt gezet door het scheppingsverhaal en daardoor alles veranderd. Droevig als blijkt dat hem dit zijn leven kost.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033603099
Aantal pagina’s:
Prijs: € 21.95