Historische romans

Cantrell, Julie – Dans van de bergen

Dans van de Bergen is het vervolg op Het lied van de bomen

Inhoud:

Lente 1943. Millies huwelijk met dierenarts Bump is een kantelpunt in haar leven. Ze laat het Mississippi van haar jeugd achter zich en gaat met haar man op een ranch in de Rocky Mountains wonen. Maar haar herinneringen reizen met haar mee: Millie worstelt met een duister geheim, waarvan zelfs haar echtgenoot niet weet. Gelukkig ontmoet ze Kat, een bijzondere vrouw bij wie ze zich veilig voelt. Maar kan haar man het ook niet opvallend goed met Kat vinden?
Millies wereld stort in. Met vallen en opstaan ontdekt ze dat er één ding sterker is dan haar verleden: haar toekomst.

Waardering:

Dit is een heerlijk dik boek als vervolg op Het Lied van de bomen. Het is ook zeker zo mooi.
Er komen veel emoties in voor; verdriet, schuld, schaamte, haat en liefde. Net zoals in het voorgaande boek is het Tweede Oorlog ver weg. Alleen de vermissing van Kat’s man haalt hem even dicht bij.
Kat lijkt eerst een vriendin, maar wordt al gauw een bedreiging voor Millie. Ze is gevaarlijk, maar tegelijk zielig.
Grootmoeder Oka leert Millie dat je alleen een nieuw begin kunt maken door vergeving. Als je niet vergeeft ontneem je jezelf heel veel.
Aan het einde van het boek vind je gespreksvragen en schrijfoefeningen. Het laatste is uniek en een heel leuk idee!
In het nawoord zegt Julie dat de tradities van de Indianen eigenlijk christelijk zijn. De choctaws zouden altijd al God aanbeden hebben. Daarin mis ik Jezus Christus. Het is wel goed dat ze de gewoonten van Indianen uit legt. Door onbekendheid worden ze vaak veroordeeld.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023994572
Aantal blz: 405
Prijs: € 20,90

Extra:

Lees een leesfragment