Spannende boeken

Rosenberg, Joel C. – Het Beiroet protocol

Serie ‘Marcus Ryker’ deel 4. Verder verschenen Het Kremlin complot, Russische roulette, Machtsstrijd in Jeruzalem, en De Libië tactiek

Inhoud:

‘Het Beiroet Protocol’ van Joel C. Rosenberg is het bloedstollende vierde deel in de Marcus Ryker-serie. De minister van Buitenlandse Zaken is onderweg voor de ondertekening van een vredesverdrag tussen Israël en de Saoedi’s. Maar als speciaal agent Ryker en zijn team tijdens de voorbereidingsreis worden gekidnapt, begint er een ware nachtmerrie. Amerikaanse en Israëlische troepen verzamelen zich om de gijzelaars te vinden en terug te halen, maar Ryker weet dat het een race tegen de klok is…
Moet hij wachten tot hij gered wordt of proberen te ontsnappen – en hoe?

Waardering:

Opnieuw is Marcus Ryker op reis met zijn collega Kailea in het Midden-Oosten. Nu is hij in Israël waar hij samen met Kailea en een Israëli de reis van de minister van buitenlandse zaken voorbereidt voor een verdrag tussen Saoedi-Arabië en Israël.
Als ze langs de grens met Libanon rijden worden ze aangevallen door Hezbollahstrijders. Ze bieden fel weerstand, maar toch worden Marcus, Kailea en Yigal gevangen genomen en ontvoerd. Al snel grijpt Israël in met bombardementen, maar het lukt de strijders om hun gijzelaars weg te krijgen.
Een spannende tijd breekt aan. Aan de ene kant lees je over de gijzelaars die gemarteld worden. Aan de andere kant lees je over de politici die op hoog niveau overleggen met elkaar. Iran met Libanon, VS met Israël en de Saoedi’s.
De bombardementen van Israël roepen weer tegenaanvallen van Libanon op en zo ontstaat er snel een oorlog.
Ondertussen proberen de gijzelaars te overleven en zo weinig mogelijk informatie prijs te geven. De ontvoerders hebben nog niet door dat ze Marcus Ryker hebben en het neefje van de Israëlische president, maar dat is een kwestie van tijd.

Een zeer spannende en wederom actueel boek van Joel Rosenberg. Liefhebbers zullen met plezier dit vierde deel over Marcus Ryker lezen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029731621
Aantal blz: 434
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het leesfragment