Eigentijdse romans

Crispijn, Reina – Het medaillon van Chagall

Inhoud:

Als cartoonist en portretschilder Fleur in ‘Het medaillon van Chagall’ van Reina Crispijn op bezoek is bij haar grootmoeder, doet die haar een bijzonder verzoek: ze moet in Parijs op zoek gaan naar de rechtmatige eigenaar van een kostbaar fluwelen avondjasje en een medaillon. Hoe kan ze deze persoon ooit vinden? Ze krijgt een dagboek, waarin de geschiedenis van het medaillon beschreven staat. Tegen beter weten in vertrekt Fleur naar Parijs. Wat dat besluit in werking zet, verbaast en verwondert haar.
‘Het medaillon van Chagall’ is een schilderachtige roman van Reina Crispijn.

Waardering:

Fleur krijgt een bijzondere opdracht vaan haar grootmoeder. Ze moet in Parijs op zoek gaan naar de familie van het medaillon van Chagall. Het medaillon behoort toe aan de familie die vroeger tegenover haar oma woonde en waar ze vaak speelde. Helaas zijn ze in de oorlog verdwenen en oma weet niet wie er nog in leven is. De familie was Joods en zag helaas niet in dat de dreiging van Hitler gevaarlijk was. Maar ze hadden wel het medaillon aan oma gegeven om in bewaring te houden.

Fleur gelooft niet dat het haar zal lukken om de familie te vinden, maar haar oma is er van overtuigd dat God haar naar iemand toe zal leiden.

Een boeiende roman over (onmogelijke) liefde. Over het medaillon van Chagall gaat het maar weinig, daar had nog wel wat meer uitgehaald kunnen worden.

Gegevens:

Uitgeverij Zomer&Keuning
ISBN
Aantal blz 243
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment