Eigentijdse romans

Sirls, William – De verborgen tuin

Inhoud:

Getekend door de mishandeling van zijn vader, verschuilt Andy zich achter zijn boeken en een muur van woede. De enige die tot hem doordringt, is zijn oom Rip. Als Andy op een dag vertelt dat er vreemde muziek uit zijn iPod komt en hij bijna profetische boodschappen aan de mensen om hem heen geeft, weet Rip zeker dat Andy de stem van God hoort. Dankzij de boodschappen van Andy verandert de stad van een hopeloze plek in een bron van genezing en schoonheid: een prachtige tuin met wilde bloemen.

Waardering:

In deze bijzondere roman ontdekken Andy en zijn oom Rip een prachtige bloementuin. Als ze er naar kijken krijgen ze een heerlijk gevoel, bijna een heilig gevoel. De tuin is in 4 stukken verdeeld en later blijkt dat ieder stuk voor een bepaalde persoon is.
Als Andy’s ipod kapot valt, begint hij er boodschappen door te ontvangen. Hij citeert ineens een bijbeltekst tegen bekenden die hij aanspreekt met hun doopnamen. Na de uitspraak weet hij nergens van en het lijkt wel of hij in trance is. Toch bevat iedere uitspraak een belangrijke boodschap voor die persoon.
Andy’s moeder moet leren dat het niet haar schuld is dat Andy verbrand is en ze moet leren vergeven. Zo zijn er ook belangrijke levenslessen voor Andy, Rip en Heather.
Het wordt spannend als de “zomerkerstman” verschijnt. Hij legt overal in het dorp cadeaus en geld neer bij mensen die het nodig hebben.
Politieagente Heather doet onderzoek naar hem of haar. Is Kevin Hart de dader of niet?
Uit dit boek zijn veel lessen te halen over het leven en over het geloof en het zet je zeker aan het denken.De schrijver maakt duidelijk dat wij geen wonderen nodig hebben om God te zien en in God te gaan geloven.
In “De Opdracht” maakte de schrijver ook al gebruik van wonderlijke personen en gebeurtenissen, maar dit boek vind ik wat dieper gaan. Het richt zich meer op het geloof van de personen en welke problemen ze hebben.
Een boeiend en bijzonder boek!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN:
Aantal blz: 398
Prijs: € 19,99