Historische romans

Cox, Carol – Gemaskeerde liefde

Inhoud:

Kan ze de misdaad oplossen voordat ze haar ware identiteit ontdekken?
Werkloos en berooid van haar laatste geld, hoort Ellie Moore over een baan bij het Pinkerton Detective Agentschap. Ze gelooft dat dit een uitgelezen kans is om haar acteertalent en -kleding te kunnen inzetten. Aarzelend gaat het agentschap akkoord om haar een opdracht te geven, een kans om zichzelf te bewijzen. Vermomd als Lavinia Stewart, een weduwe van middelbare leeftijd, reist Ellie naar Arizona om aan de uitdaging te beginnen. Als het water haar tot aan de lippen stijgt, transformeert ze zichzelf tot de dartele Jessie Monroe. Haar opgewekte persoonlijkheid brengt mensen tot praten.
Mijneigenaar Steven Pierce dreigt financieel ten onder te gaan als hij er niet achter komt wie hem van zijn zilver berooft. Zelfs in zijn stoutste dromen had hij nooit verwacht hulp te krijgen van een grijsharige weduwe … of verliefd te worden op haar knappe nichtje.
Dan brengen de zilverdieven Lavinia en Jessie in het nauw. Ellie’s veiligheid staat op het spel, welke rol ze ook speelt! Moet ze haar rol als detective opgeven en haar ware identiteit prijsgeven?
Hoe zal Steven reageren als hij zich realiseert dat de vrouw waarop hij verliefd is, in werkelijkheid niet bestaat?
Deze roman die speelt in het Arizona rond 1880, is een mix van romantiek, humor en raadsels. Een verhaal dat je aan een stuk uitleest…

Waardering:

Jessie Moore is het hulpje van een arrogante actrice. Als ze onverwacht op straat komt te staan hoort ze een gesprek van twee leden van de Pinkerton detectives. Die zijn op zoek naar een vrouw voor een klus. Als ze hoort dat ze een oudere vrouw zoeken verkleedt ze zich in de kleren die de actrice voor haar heeft achter gelaten. Ze krijgt de baan en vertrekt naar Arizona.
Daar neemt ze de beslissing als twee verschillende personages door te gaan: de oudere vrouw Lavinia en haar jongere nichtje Jessie. Dit leidt soms tot hilarische gebeurtenissen.
Maar het wordt ook spannend als ze bedreigd wordt! Ze weet niet wie ze kan vertrouwen en moet het alleen op zien te lossen.
Mooi om te lezen dat ze door haar werk ook weer eens in een kerk komt. Daar wordt ze geraakt door de preken van de dominee. Ze gaat God echt zoeken.
Je leest ook veel over de mijnen en vooral over mijneigenaar Steven. Ellie vindt hem erg knap, maar kan als oude vrouw natuurlijk niet verliefd op hem zijn. En Jessie is ze ook niet echt.
Dit is een boeiende, makkelijk lezende roman met veel humor, spanning en romantiek! Tot het einde toe weet jet niet wie er nu allemaal bij betrokken zijn en hoe het af zal lopen.
Carol Cox heeft al veel meer boeken op haar naam en ik hoop dat er nog veel vertaald zullen worden.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064511912
Aantal blz: 318
Prijs: € 19,95