Historische romans

Walsh, Dan – Wat de morgen brengt

Inhoud:

September 1857. Het stoomschip Vandervere moet John en Laura Foster naar New York brengen, de eindbestemming van hun huwelijksreis. Ze kunnen hun geluk niet op. Een storm maakt echter ruw een einde aan het sprookje. De Vandervere raakt beschadigd en maakt water. Samen met de andere vrouwen kan Laura in veiligheid worden gebracht op een passerend zeilschip. De mannen moeten echter achterblijven, in de hoop dat er hulp komt.
Naarmate de dagen verstrijken, wordt het vlammetje van hoop bij Laura kleiner en kleiner. Ze probeert te accepteren dat ze haar John nooit meer terugziet, en bereidt zich voor op een leven alleen. Dan loopt alles anders dan gedacht…

Waardering:

Al snel zit je middenin de ondergang van het stoomschip Vandervere. Laura gaat samen met de andere vrouwen en kinderen met een sloep mee naar een zeilschip dat hulp biedt. John moet achter blijven.
Dan lees je wisselend over Laura en John. Het verhaal over Laura op het zeilschip vond ik wat lang duren, maar het verhaal over John is een stuk spannender.
Pas na de aankomst van Laura komt het meeste actie en dan is het helaas snel afgelopen.
In dit boek komt ook het thema slavernij naar voren, door de slaaf Micah. Hij gaat veel voor Laura betekenen, omdat hij haar adviezen over geloof geeft. Ondanks het feit dat hij een slaaf is, is hij vrij door Jezus.
Het boek leest makkelijk.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789033631054
Aantal blz: 320
Prijs: € 19,95