Historische romans

Camden, Elizabeth – De meesterspion

Inhoud:

Op het eerste gezicht lijkt Luke Delacroix een aantrekkelijke, ongevaarlijke charmeur. Maar in werkelijkheid is hij een spion die in de wandelgangen van het Congres heimelijk een ambitieuze agenda uitvoert. Zijn huidige missie is om een stokje te steken voor de herverkiezing van congreslid Clyde Magruder, de enige echte vijand die Luke heeft.
Maar er dienen zich problemen aan als Luke oog in oog komt te staan met Marianne Magruder, de dochter van het congreslid, die als overheidsfotograaf in heel Washington DC ongekende toegang heeft. Luke voelt zich aangetrokken tot Mariannes gevatheid en verlokkelijke charme en dat brengt hen beiden in een gevaarlijke situatie als ze proberen om hun groeiende liefde een kans te geven en Luke tegelijkertijd de weg moet zien vrij te maken voor essentiële hervormingen in het Congres.
Drie generaties van vijandschap scheidden Lukes en Mariannes familie, maar ze zijn bereid om alles te riskeren om tot een wapenstilstand te komen. Alleen denkt niet iedereen in hun familie er zo over. Is hun pasgevonden liefde sterk genoeg om een storm te overleven of zullen de tientallen jaren aan rivaliteit hen voorgoed uit elkaar drijven?

Waardering:

Ook dit derde deel van de serie ‘De familie Delacroix’ zit vol met historische feiten. In 1906 werd door president Rooseveld de eerste wet ingevoerd ter bescherming van voedsel.
In het voorgaande deel van deze serie, Een grande dame, lazen we al van de generatielange strijd tussen de Delacroix en de Magruder families.
Hoe ongelukkig is het dat Luce Delacroix en Marianne Magruder als een blok voor elkaar vallen bij hun eerste, toevallige ontmoeting? Zodra ze beseffen wie de ander is weten ze allebei dat ze elkaar niet meer kunnen zien. Maar de aantrekkingskracht tussen hen beide is zo groot dat het onmogelijk is om naar hun verstand te luisteren.
En dat allemaal terwijl het Lukes missie is Clyde Magruder, Mariannes vader, te laten struikelen door hem uit het Congres weg te krijgen en te laten zien dat ze oneerlijk bezig zijn in de voedselindustrie. 
Ondertussen zet schuldgevoel Luke aan zich aan te melden voor een onderzoek naar kunstmatige conserveermiddelen. Deze zullen getest worden op vrijwilligers en Luke wil één van hen zijn.
De wegen van Luke en Marianne blijven zich kruisen. Soms onverwacht, soms gepland. Clyde Magruder is woedend als hij er achter komt dat Marianne contact met Luke is blijven houden tegen zijn verbod in.
Maar Marianne komt er gaandeweg steeds meer achter dat er is mis is in haar familie. Er zit veel in de doofpot. Ruzies en ontrouw maar ze moet ook in gaan zien dat de familie Delacroix gelijk heeft wat betreft de werkwijze van haar familie.
Er volgt een roller coaster van gebeurtenissen. Met één ding centraal; de liefde en beschermingsdrang van Luke en Marianne aan elkaar.
Wat een prachtig boek. Het is echt aan te raden om eerst de boeken De specerijenbaron en Een grande dame te lezen, anders is het lastig om alle dingen goed te kunnen volgen.
Luke is de meest roekeloze van het stel maar uit alles blijkt dat hij zijn hart op de juiste plek heeft zitten. Een boek met vaart en veel romantiek. En dat het gebaseerd is het historische feiten maakt het tot een nog beter boek. Helaas het laatste boek van deze prachtige serie. Je zou wensen dat Gray, Caroline en Luke nóg een broer of zus hadden!

Gegevens: 

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN:9789064513534
Aantal pagina’s: 345
Prijs: € 22,50
Uitgave: juli 2021