Nederlandse romans

Crispijn, Margreet & Reina – Het huis aan de Vecht

Inhoud:

Setting van dit boek is Huize Vechtlust in Wetteringen, aan de Overijsselse Vecht, een voormalige adellijke woning die nu is verbouwd tot chic seniorencomplex. De vijf vrouwen Carly, Susanne, Barbara, Fien en Nienke komen als nieuwe medewerkers aan op Huize Vechtlust. In het begin is alles pais en vree, maar dan gebeuren er steeds meer vreemde dingen.

Waardering:

Een boek met vijf verhalen die zich in de loop van het verhaal samenvoegen. Vijf jonge vrouwen, allemaal met een roerig verleden, willen opnieuw beginnen en solliciteren bij ‘Het huis aan de Vecht’. Een seriorencomplex in het dorpje Weteringen.
De personages van de vijf vrouwen zijn erg verschillend, dat maakt het leuk. Toch kunnen ze over het algemeen goed met elkaar opschieten en springen ze voor elkaar in de bres. Maar er is één onruststoker.. dat is meteen duidelijk. Er gebeuren nare dingen in het huis waarvan blijkt dat er opzet in het spel is.
Ook aan romantiek ontbreekt het niet in dit boek. Aan het eind worden verschillende stelletjes gevormd. Jammer genoeg verloopt dit wel behoorlijk oppervlakkig. Het verhaal leest prettig en is ontspannen. Het grote nadeel wat aan dit boek kleeft is de grofheid. Vooral in het eerste gedeelte van het boek komt dit naar voren. Vreemdgaan en aanranding speelt dan een grote rol en de manier waarop dit beschreven is had anders gekund. Dit doet afbreuk aan de kwaliteit van het boek. Dat is jammer want het verhaal is echt leuk bedacht en in elkaar gezet.
Toch zullen liefhebbers van feelgoodromans en streekromans van dit boek genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789401913584
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 15,00