Nederlandse romans

Crispijn, Reina – Eilandliefde

Inhoud:

 
De roman Eilandliefde van Reina Crispijn is feelgood met een vleugje spanning.
Lerares Holly Sevenstern wordt in haar werk bedreigd en besluit daarom ontslag te nemen. Ze neemt een nieuwe baan aan op het eiland Trellingerland, waar ze privéles gaat geven.

Holly voelt zich aangetrokken tot de landheer, maar is dat wederzijds? En van wie komen de anonieme cadeaus die Holly ontvangt? 

 

Waardering:

 
Als een ouder van een leerling Holly slaat wordt ze geadviseerd een andere baan te zoeken. Holly is maar wat blij om die baan achter haar te laten en vindt een vacature voor privélerares voor 2 kinderen op het eiland Trellingerland. Al snel hoort ze van mensen op het eiland dat ze vast aangenomen wordt. Ze begrijpt pas veel later dat dit door haar gewicht komt. Door haar moeilijke jeugd heeft ze last van eetbuien en van een sterk minderwaardigheidsgevoel. 
Ze heeft het goed naar haar zin op haar nieuwe werk, maar de vrouw des huizes is een draak. Gelukkig is meneer van Trellingen (Marcus) een stuk beter. Ook de kinderen lijden onder het gedrag van hun moeder.
Holly wordt gewaarschuwd voor Warner van Kevere. Hij heeft een slechte reputatie wat vrouwen betreft. Toch komt hij telkens op Holly’s pad. 
 
Dit is een ideaal vakantieboek. Een verzonnen eiland met een kasteel en een vrouwenjager maakt het tot een boeiend boek. Er zit veel sfeer in. Het is geen christelijk boek en dat merk je vooral even aan het einde.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Z&K
ISBN: 9789401910248
Aantal blz: 304
Prijs: € 16,99