Nederlandse romans

Werkman, Johan – Brokstukken

Inhoud:

 
Na een verschrikkelijk drama wordt het ver weggedrukte pestverleden van Dirk weer keiharde realiteit. Dit knaagt aan hem en langzamerhand wordt hem duidelijk dat hij dingen recht moet zetten. 
 
Dirk is een eenling, een man die alles zelf opknapt en de controle wil houden over zijn leven. Maar nu is hij kwetsbaar en moet mensen leren vertrouwen. God wil hij niet kennen; hij heeft totaal niets met het geloof, laat staan met de kerk. In een rouwdienst waar hij niet onderuit kan omdat het een collega betreft, wordt zijn leven volledig op de kop gezet. Een mooie, lieve vrouw komt zijn leven binnen en mede door haar wordt hem duidelijk dat God ingrijpt in zijn leven. 
 
Vanaf dan begint hij de regie voorzichtig over te geven en voelt hij hoe zijn leven weer een doel krijgt.
 

Waardering:

 
Dit boek beschrijft het thema pesten. Uniek daarbij is dat het vooral over een voormalige pester gaat en niet over mensen die gepest zijn. Die komen later wel aan het woord, maar het gaat vooral over Dirk. Je leest over zijn achtergrond en gaat dan iets meer begrijpen van hoe hij pester is geworden.
Het is mooi dat hij tot geloof komt als hij “breekt”. Hij kan zich eindelijk open stellen voor anderen en gaat aan anderen denken.
 
Helaas is het boek vrij slecht geschreven. De schrijver schrijft in spreektaal en dat komt soms eenvoudig over. Dat is jammer, want waarover hij schrijft is best goed.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Scholten
ISBN 9789079859467
Aantal blz: 184
Prijs: 16,50