Nederlandse romans

Santen, Femmie van – De logee

Inhoud:

Als alleenstaande moeder van een tienerdochter valt het leven Lidewij vaak zwaar. Ook financieel lukt het allemaal maar net. De logeerpartij van haar Amerikaanse achternicht, waar een ruime vergoeding tegenover staat, lijkt dan ook een geschenk uit de hemel. Maar als Carol is gearriveerd moet Lidewij met lede ogen toezien hoe zowel haar dochter Imke als haar beste vriend Job door haar worden ingepalmd. Tot op een dag Carol niet meer komt opdagen. En haar auto leeg in de Waal wordt gevonden…

Waardering:

De komst mag dan goed zijn voor de financiële zorgen van Lidewij, het brengt wel andere zorgen met zich mee.
De relatie met haar dochter is al gespannen en dat wordt er niet beter op.
Dan verdwijnt Carol plotseling. Haar auto wordt in de Waal gevonden maar van Carol ontbreekt ieder spoor.
Imke besluit om samen met haar vriendin Karin de politie een handje te helpen. Ze stuiten op allerlei verbindingslijnen van bekenden naar Carol. Maar hun zoektocht is niet zonder gevaar.
Het blijft tot de laatste bladzijde onduidelijk wat er met Carol is gebeurd en wie de oorzaak daarvan is.
Dat heeft de schrijfster goed verborgen gehouden, dat geeft een stukje spanning aan het boek en maakt dat je door wilt lezen.
De gebeurtenissen zelf zijn niet erg spannend. Niet zo, dat het boek met recht een thriller genoemd kan worden.
Het verhaal van Imke had heel spannend kunnen zijn maar het wordt zo kort weergegeven dat je er weinig gevoel bij krijgt. De schrijfstijl is matig. Te daags, het pakt niet zo. Er gebeuren vrij veel dingen, het was beter geweest er als een paar weggelaten waren en de rest meer was uitgediept.

Gegevens:

Uitgeverij; Kok
ISBN: 9789043523325
Aantal pagina’s: 240
Prijs: € 19.99