Eigentijdse romans

Deese, Nicole – Door jouw ogen

Inhoud:

In ‘Door jouw ogen’ van Nicole Deese maken we kennis met Molly McKenzie, een populaire beauty-influencer. Om in aanmerking te komen voor een baan als presentatrice van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, gaat Molly als vrijwilliger meedraaien met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Daar komt ze zichzelf genadeloos hard tegen. Ze dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar terwijl haar band met de kinderen groeit, ziet ze in dat ze het al die tijd bij het verkeerde eind had. En Silas Whittaker, de leider van de groep, blijkt een lastige man om mee te werken… maar ook een heel aantrekkelijke.

In één zomer leert Molly meer over het leven dan in alle jaren ervoor: ze ontdekt dat de oppervlakkige zaken waarop zij haar hele leven heeft gebouwd, er eigenlijk niet echt toe doen. Maar wat is dan wel echt van betekenis?

Waardering:

Molly McKenzie is een populaire influencer. Ze vult haar dagen met het testen van Make-up, geniet van de groeiende volgersaantallen en de forse inkomsten die het met zich meebrengt.
Je zou na het lezen van de eerste bladzijden denken een luchtige, nietszeggende roman in handen te hebben. Maar niets is minder waar! Molly krijgt een aanbod maar moet daarvoor vrijwilligerswerk doen. Ze solliciteert bij de Brug, een huis voor jongeren die uit de pleegzorg komen en hulp nodig hebben in hun weg naar de maatschappij.
Na wat strubbelingen met de eigenaar, Sias Whittaker, krijgt ze de kans deze jongeren beter te leren kennen. Prachtig om te lezen hoe Molly dit beleefd, wat het met haar doet.
De reden waarom ze dit werk is gaan doen vervaagd, ze is oprecht begaan met het lot van de jongeren.
Ook Silas ziet de verandering in Molly. Haar warme persoonlijkheid trekt hem aan als een magneet. Hoewel de verschillen tussen hen groot zijn, groeien ze steeds dichter naar elkaar toe.
Zo blijkt dit boek een prachtig, steengoed geschreven roman te zijn! Er zit vaart in het verhaal, het is boeiend geschreven en de personages van Silas en Molly zijn prachtig beschreven. Maar ook andere personen worden levensecht neergezet.
Je leest over het leven van een influencer, ook achter de schermen. Maar ook over de gebrokenheid van de pleegzorg. Over liefde en vergeving.
Maar ook de humor ontbreekt niet! Zeker de dialogen tussen Silas en Molly brengen regelmatig een glimlach op je gezicht.
De boodschap die de schrijfster mee wil geven is duidelijk. Zoals op de achterkant beschreven staat: “Erkenning en waardering vind je niet online… maar onder de mensen”.
Wil je een eigentijds verhaal wat fijn leest, mét inhoud? Lees dan dit boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029732475
Aantal pagina’s: 457
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: maart 2022