Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Bloesempad

Inhoud:


‘Bloesempad’ van Irene Hannon speelt zich af in het idyllische kustplaatsje Hope Harbor. Na een grote tegenslag is Ashley Scott toe aan een nieuw begin. Ze besluit naar Hope Harbor te verhuizen, waar ze een bouwvallig huis heeft gekocht. Jonathan Gray weet niet goed wat hij met de knappe vrouw aan moet die is ingetrokken op het landgoed naast zijn huis. Haar aanwezigheid gaat hem niks aan totdat ze zijn hulp inroept. Wanneer hij merkt dat hij gevoelens voor haar krijgt, werpt hij een muur tussen hen op. Er is geen plek in zijn leven, en zijn hart, voor romantiek.

Waardering:

Met ‘Bloesempad’ heb hebben we maar liefst het negende deel van de serie ‘Hope Harbor’ in handen. En vervelen… dat doet het nog steeds niet!
Dit deel gaat over Ashley Scott. Na een stukgelopen relatie heeft Ashley haar zinnen gezet op een prachtig landhuis, aan de rand van Hope Harbor. Ondanks dat ze op veel onbegrip van haar moeder stuit,  er veel aan opknapwerk moet gebeuren en niet weet hoe ze dit financieel allemaal rond moet krijgen, zet ze door. Ze heeft haar hart verloren aan het landgoed en aan de ietwat mysterieuze eigenaresse.
Ze schakelt het hoveniersbedrijf van Jonathan Gray in. Jonathan, de man die zich verschuild achter een zonnebril en mondmasker. Het wordt Ashley al snel duidelijk, deze oud militair, die ook de buurman is, is gewond geraakt en verbergt zijn littekens. Toch voelt Ashley zich tot Jonathan aangetrokken, en dat gevoel is wederzijds. Maar voor Jonathan is een relatie onmogelijk… ervaring heeft hem geleerd dat dat zijn littekens te afstotelijk zijn.

Eén van de mooiste delen van deze serie. Het verhaal wordt vanuit allerlei invalshoeken geschreven. Het is leuk om te lezen over het wat geheimzinnige landhuis en over Ashley met haar mooie plannen. Maar zeker zo mooi is het verhaal van de getraumatiseerde Jonathan.
Natuurlijk lezen we ook over ‘oude bekenden’ uit voorgaande delen in de serie. Zo ontbreekt Charly met zijn taco-kraam niet.
Een fijne feelgood roman voor heerlijke uurtjes leesgenot!

Gegevens:


Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734738
Aantal pagina’s: 365
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juli 2023