Historische romans

Donley, Johnnie Alexander – Waar liefde woont

Inhoud:

In Waar liefde woont vertelt Johnnie Alexander Donley het verhaal van een jong stel dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vecht om bij elkaar te kunnen zijn.
Nederland, 1939. Alison Schuyler werkt in de gerenommeerde kunstgalerie van haar opa en in haar vrije tijd schildert ze zelf. Op zoek naar liefde is ze niet. Vanwege haar familiegeschiedenis gelooft ze dat die alleen kan eindigen in diep ongeluk. Tenminste, totdat ze de Britse kolonel Ian Devlin ontmoet. Het is liefde op het eerste gezicht. Kort daarna breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Ian uitgezonden. Alison blijft vertwijfeld achter. Is dit het noodlot waar ze altijd al bang voor was?

Waardering:

Vlak voor de oorlog ontmoeten Ian Devlin en Alison Schuyler elkaar op een station. Beide ervaren wat het is: liefde op het eerste gezicht! De situatie is verre van ideaal. Ian, een Britse kolonel, zal in de oorlog moeten dienen.
Alison werkt in de kunstgalerij die al jaren in haar familie is.
De Duitsers hebben het op de kunst voorzien en Alison doet haar uiterste best het te beschermen. Met gevaar voor eigen leven.
Ian wordt intussen gevangen genomen, maar weet te ontsnappen. Beiden hebben een lange weg te gaan. Als je denkt dat het dan eindelijk goed gaat komen, worden ze opnieuw van elkaar gescheiden.
Waar liefde woont is het debuut van Johnnie Alexander Donley. Een heel erg goed debuut!
Eén zin en kort epiloog laat zien dat het verhaal eigenlijk nog niet afgelopen is. Laten we hopen dat er een vervolg komt, ik wil wel meer van deze schrijfster lezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029722872
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 19.99