Historische romans

Snelling, Lauraine – Seizoen van genade

Seizoen vol genade is het derde deel van de serie Onder het noorderlicht. Eerder verscheen De beloften van de dageraad en De hoop van nieuwe morgens.

Inhoud:

Nilda Carlsons dromen staan op het punt om uit te komen, als ze een baan krijgt aangeboden door een rijke zakenvrouw in het nabijgelegen stadje Blackduck. Maar het leven in de stad komt met een prijs: de man die Nilda in Noorwegen heeft geprobeerd aan te randen is in Blackduck gearriveerd. Hij beweert een nieuw begin te hebben gemaakt, maar telkens als ze hem ziet, komen haar angsten terug. Kan ze zich ertoe zetten om hem te vergeven en verder te gaan, of zal ze altijd in het verleden blijven steken? En is hij echt te vertrouwen?

Waardering:

Nilda begint al wat te wennen aan haar nieuwe leven in Amerika. Ze werkt veel samen met haar schoonzus Signe en tante Gerd. Het huishoudelijke werk en het bijhouden van de groentetuin en inmaken van de groente vult de meeste tijd. De mannen houden zich bezig met het afmaken van het nieuwe huis voor Rune en Signe en hun 3 zoons. Ook zorgen ze voor het vee.
Als Petter hen uit komt nodigen om aanwezig te zijn bij een gezellig avondje voor de jeugd, gaan Ivar en Nilda daar graag op in. Maar Nilda krijgt de schrik van haar leven als ze daar …. Ziet. Is hij werkelijk veranderd of is hij nog steeds de gevaarlijke man die hij was in Noorwegen?
Als mevrouw Schoenleber haar vraagt om haar assistente te worden is ze bang om een oude vijand tegen te komen. Ze kan haar reactie op hem niet helemaal verborgen houden, alhoewel ze probeert zo normaal mogelijk te doen. Haar werk is een geweldige kans en ze leert enorm veel.

Een mooi vervolg op de eerdere boeken over de Noorse immigrantenfamilie. Er wordt wel veel over details geschreven, maar er zit ook spanning in. Het christelijk geloof heeft een belangrijke plaats gekregen. Nilda wordt aangemoedigd om te vergeven, ook al is haar oude vijand misschien niet veranderd, dan zal ze zelf meer rust krijgen.

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208155
Aantal blz: 320
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment