Historische romans

Witemeyer, Karen e.a. – De koppelaarster

Inhoud:

Er is een geheimzinnige koppelaarster aan het werk in Texas!

In het kleine stadje Dry Gulch is een goedbedoelende bemoeial actief. Ze kan het gewoon niet laten om vrouwen in nood heimelijk te koppelen aan mannen met een goed karakter, in de hoop dat zij een helpende hand zullen bieden. Hoe kan zij nu weten dat haar inspanningen deze stellen ook een duwtje geven in de richting van ware liefde?

Geboren liefde
Neill Archer weet niet precies wie hem heeft ingehuurd om Clara’s dak te repareren… hij weet alleen dat Clara zijn hulp wanhopig hard nodig heeft. Zal het hem lukken om de koppige weduwe zover te krijgen dat ze haar verdediging laat varen en de liefde een nieuwe kans geeft?

Onvoorziene liefde
In de hoop dat hij op weg naar de landrace een eerlijk loon kan verdienen, komt Clayton bij Grace terecht, gelokt door een advertentie in de krant. Maar misschien heeft hij getekend voor meer dan hij in eerste instantie verwachtte… en precies die vrouw ontmoet die hem ervan kan weerhouden om verder te trekken.

Geen partij voor de liefde
Hoe het mogelijk is dat de verfijnde Lucy de verzorgster van zijn excentrieke tante geworden is, is Andrew een raadsel, en op een of andere manier heeft haar komst op de ranch nog meer bizarre gebeurtenissen tot gevolg. Zal de aantrekkingskracht tussen Lucy en Andrew uitgroeien tot meer wanneer ze hun krachten bundelen om de waarheid boven water te krijgen?

Ontmaskerde liefde
Als de rollen omgedraaid worden en een teerhartige weldoenster opeens zelf degene is die aan een man gekoppeld wordt, zet dat haar wereld op zijn kop. Zal ze, nu haar leven totaal verandert, eindelijk de moed hebben om de zoon van de bankier te vertellen hoeveel ze om hem geeft?

Waardering:

De vier novelles in dit boek zijn door verschillende schrijfsters geschreven. Toch sluiten ze goed bij elkaar aan.
In de eerste drie novelles speelt schooljuf Hannah Taylor de rol van anonieme koppelaarster. Zij zorgt er in de eerste twee boeken voor dat twee dames hulp aan hun huis krijgen.

Clara Danver is hoogzwanger en weduw. Haar schoonvader ligt op de loer om haar baby van haar af te nemen. Ze woont in een aftandse hut. Neill Archer (de jongste van de vier Archer-broers uit het boek….) wordt via een briefje ingeschakeld om haar dak te repareren. Als hij ziet hoe moeilijk Clara het heeft, krijgt hij als snel de neiging om haar te beschermen. Maar kan hij dat wel?
Dit is geschreven in de bekende stijl van Karen Witemeyer, met romantiek, humor en spanning.

Het tweede verhaal is van Mary Connely en lijkt qua schrijfstijl en verhaal op dat van Witemeyer. Ook hier een alleenstaanden vrouw. Clara was schooljuf, maar wordt blind. Het schoolbestuur koopt het huis van Clara Danver voor haar. Maar daar zit ze helemaal alleen, terwijl ze nog moet wennen aan haar blindheid. Ook zij wordt geholpen door een nieuwkomer: Clayton. Ook hij wordt via een brief naar haar huis toegestuurd.
Dit verhaal heeft ook de nodige romantiek en humor.

Het derde verhaal is van Carol Cox. In dit verhaal wordt Lucy vanuit Dry Gulch naar Fort Worth gestuurd.
Als Lucy’s vader overlijdt blijkt dat hij slechte investeringen heeft gedaan. Alle bezittingen gaan weg en zij gaat bij een vriendin in huis. Maar als die gaat trouwen kan ze daar toch niet blijven?
Gelukkig wordt ze gewezen op de mogelijkheid om gezelschapsdame te worden voor een oude vrouw. Die vrouw is dan wel wat ouder, maar bepaald niet rustig!
Er gebeuren vreemde dingen op de boerderij. Andrew, de neef van tante Martha, gelooft er niet veel van. Toch zal hij moeten samen werken met Lucy om de raadsels op te lossen.
In dit boek zit vooral veel spanning, maar ook humor en romantiek.

In het laatste deel is de koppelaarster zelf aan de beurt om gekoppeld te worden. Hannah Taylor is de oudste van zeven kinderen. Haar moeder is zwak en vaak zwanger. Hannah is schooljuf en zorgt daarnaast voor het huishouden.
Ze komt steeds meer de verlegen Marcus tegen. Hij komt hout brengen op school en hij gaat koffie drinken als zij uit school komt. Maar blijkbaar heeft hij geen interesse in haar, want hij zegt bijna niets.
Dit laatste deel staat wat meer op zichzelf. Er wordt verteld vanuit Hannah en vanuit Marcus. Uiteraard ook weer de nodige romantiek in dit deel en ook humor.

Stuk voor stuk heerlijke novelles om te lezen! En doordat het in dezelfde omgeving plaats vindt is het goed met elkaar verbonden.

Gegevens:

Uitgeverij Grace House Publishing
ISBN: 9789077669815
Aantal blz: 424
Prijs: € 20,00