Historische romans

Politano, Joanna Davidson – De verdwijning van Lady Jayne

Inhoud:

In ‘De verdwijning van Lady Jayne’ van Joanna Davidson Politano ontrafelt een jonge vrouw het mysterie van haar vader, een succesvolle schrijver, en de roman die hij schreef over de verdwijning van haar moeder.

Engeland, 1861. Als de vader van Aurelie Harcourt overlijdt, laat hij haar twee dingen na: zijn bekende pseudoniem Nathaniel Droll en zijn rijke familie. Aurelie besluit zijn laatste roman, over de verdwijning van haar moeder Lady Jayne, zelf af te schrijven. Daarvoor moet ze wel onopvallend informatie lospeuteren bij haar afstandelijke familie, waar ze inmiddels noodgedwongen bij inwoont. Tijdens het schrijven komt er steeds meer aan het licht over haar moeder, maar ook over de dood van haar vader.

Waardering:

Als Aurelies vader overlijdt komt ze bij zijn familie terecht. Een humeurige tante neemt haar op in haar landhuis, waar ook een nicht met haar man en dochter woont. De dochter, Juliette, is nog het aardigste voor haar. Maar alleen haar tante weet dat zij een dochter is van Woolf. Helaas staat haar vader niet goed bekend bij de familie. Hij heeft er met zijn schulden voor gezorgd dat ze hun huis in Londen moesten verkopen.
Aurelie heeft haar hele leven met haar vader in een schuldenaarsgevangenis gewoond. Doordat haar vader een succesvolle schrijver was hadden ze het daar relatief goed.

Nu komt Aurelie in een totaal nieuwe wereld terecht. Ze besluit door te schrijven aan het boek dar haar vader schreef: De verdwijning van Lady Jayne. Maar ze weet de afloop niet. Het verhaal gaat over haar eigen moeder, die verdwenen is na haar geboorte. Niemand wil er ook maar iets over zeggen. Ze hoopt door het schrijven van het verhaal achter de waarheid te komen. Maar dat brengt ook gevaar met zich mee.

Het beeld dat Aurelie van haar ouders had, wordt helemaal omgegooid. Ze moet ook uitzoeken wie ze zelf is en waar ze thuis hoort.

Het boek is boeiend geschreven. Soms sinister, soms hilarisch, maar ook spannend en romantisch.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043530064
Aantal blz: 432
Prijs: € 19,99