Spannende boeken

Duffy, Sue – Rode dageraad

Inhoud:

Cass Rodino werkt als decorontwerper op Broadway. Ze vlucht het liefst in de fantasiewerelden die ze creëert, want in haar eigen leven zijn er te veel dingen gebeurd waar ze niet aan terug wil denken. Maar dan belandt ze dankzij de schimmige gangen van haar stiefvader en haar adoratie van pianiste Liesl Bower verstrikt in een complot dat veel groter is dan zijzelf.

Evgeny Kozlov, een voormalige KGB-sluipmoordenaar, strijdt nu voor de andere zijde. Als hij Cass en haar vriend Jordan tegenkomt bij het huis van Liesl Bower, slaan ze gezamenlijk op de vlucht voor de beruchte Architect, terwijl ze tegelijkertijd op hem jagen om zijn misdadige masterplan te dwarsbomen.

Waardering:

Opnieuw is het leven van de pianiste Liesl Bower in gevaar. Ze heeft geen idee waarom men het op haar heeft voorzien. Ze heeft immers de codes niet meer?
Ex-sluipmoordenaar Evgeny redt haar en blijft haar beschermen.
Cass Rodino ontdekt informatie die ze koste wat het kost zelf aan Liesl over moet brengen. Niet wetend dat ze midden in een complot terecht komt.
Samen met haar vriend Jordan onderzoekt ze activiteiten van haar stiefvader. Ondertussen wordt Cass geconfronteerd met dingen uit haar verleden die ze liefst zo ver mogelijk wegstopt. De situatie waar ze zich nu in bevindt, leert haar op een andere manier te kijken.
In het begin iets lastig in te komen met de Russische namen die voorkomen maar als snel zit je er middenin.
Hier en daar echt spannend maar sommige stukken zijn ook heel gevoelig neergezet. Cass geeft zichzelf de schuld van de dood van haar jeugdvriendin en gaat erg gebukt onder. Ook voelde ze zich niet geliefd door haar overleden vader, iets wat regelmatig naar voren komt in het boek.

Gegevens:

Uitgeverij: VBK, RedRose
ISBN: 9789401901383
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19.99