Eigentijdse romans

Mehl, Nancy – Geen ontkomen aan

Inhoud:

Lizzie Engel is op haar achttiende vertrokken uit haar Mennonitische geboortestad Kingdom, Kansas, met het plan er nooit meer terug te keren.
Maar vijf jaar later valt het leven dat ze zo zorgvuldig heeft opgebouwd in duigen. Lizzie weet dat ze in de gaten wordt gehouden, en is er zeker van dat een mysterieuze vreemdeling achter de dreigbrieven zit die ze ontvangt. Ze realiseert zich dat ze moet vluchten. De enige mogelijkheid is echter om terug te gaan naar het afgelegen stadje Kingdom, de laatste plaats waar ze eigenlijk heen wil.
Als ze in Kingdom arriveert, voelt Lizzie zich al snel veilig en thuis en maakt nieuwe plannen. Terwijl ze opnieuw kennismaakt met het stadje en haar inwoners – in het bijzonder met haar oude vriend Noah Housler – komt ze tot haar eigen verwondering tot de conclusie dat ze haar geboorteplaats en het Mennonitische geloof toch verkeerd beoordeeld heeft. Juist als ze haar verleden begint te verwerken, ontdekt Lizzie tot haar afschuw dat het gevaar dichterbij is dan ooit tevoren.
Niet meer wetend wie te vertrouwen en bevreesd voor haar eigen leven en voor de mensen om haar heen, kan Lizzie alleen maar in de armen van de Vader rennen. Zijn liefde is geen ontkomen aan…

Waardering:

Lizzie is bang. Ze wordt vals beschuldigd geld te hebben gestolen bij haar werkgever en ze wordt in de gaten gehouden door een vreemde man. Samen met haar dochtertje pakt ze haar koffers en vertrekt naar haar geboortedorp Kingdom, een kleine Mennonitische gemeenschap. Ondanks dat ze door haar vader niet met open armen wordt ontvangen, gaat Lizzie zich snel thuis voelen.
Ze vindt een baan en huisvesting bij een restaurant en sluit weer vriendschappen.
Ook de vader van haar dochter weet haar te vinden. Is er kans op een nieuwe start?
Maar dan duiken er bedreigende briefjes op, en opnieuw merkt ze dat ze in de gaten wordt gehouden.
Het kan niet anders, ze moet weer vertrekken.
Een prettig te lezen boek. Het springt er niet bijzonder uit, maar door de manier van schrijven leest het fijn en blijf je er ook in doorlezen. Een beetje spanning, een vleugje romantiek, Mennonitische gewoonten en gebruiken, het is allemaal in dit boek te vinden.
Geen ontkomen aan is het eerste deel van een trilogie.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064511844
Aantal pagina’s: 300
Prijs: € 19.95