Eigentijdse romans

Walsh, Courtney, Ik zie je bij de vuurtoren

Inhoud:

‘Ik zie je bij de vuurtoren’ van Courtney Walsh speelt zich af op het eiland Nantucket. Twaalf jaar geleden hebben jeugdvrienden Cody Boggs en Louisa Chambers een pact gesloten: op 30 juli zullen ze samen hun gedeelde dertigste verjaardag vieren bij de vuurtoren van Nantucket. Maar een verschrikkelijke gebeurtenis drijft hen uit elkaar.
Jaren later kruisen hun paden weer als ze allebei ingehuurd zijn om te werken aan een inzamelingsactie voor de kustwacht van het eiland. De hereniging brengt niet alleen oude gevoelens maar ook herinneringen naar boven. Geheimen komen aan het licht en oud zeer steekt de kop op. Kunnen Cody en Louisa tot verzoening komen en hun liefde voor elkaar een tweede kans geven?

Waardering:

Nadat ze elkaar door een verdrietige gebeurtenis jaren niet hebben gezien, ontmoeten Cody en Louisa elkaar weer op een manier die ze nooit hadden kunnen bedenken. Op zijn eerste werkdag bij de kustwacht van Nantucket redt Cody Lousia ternauwernood van de verdrinkingsdood.
Oude gevoelens borrelen naar boven. Met daarnaast ook heel veel schudgevoelens.
Door een samenloop van omstandigheden verdronk Cody’s vader jaren geleden. En zowel Cody als Louisa geven zich hiervan de schuld.
Het staat tussen hen en hun beide familie in. Louisa wil niets liever dan dat alles goed komt en daarom besluit ze iedereen uit te nodigen voor het feestje dat ze organiseert voor hun viendin Maggie, die ernstig ziek is.  
‘Vergeving’ is een woord wat centraal staat in het boek. Een ander vergeven, maar ook jezelf! Een les die zowel Coby als Louisa moeten leren.
Een boek waarin onverwachte wendingen je vasthouden in het verhaal. De relatie tussen Cody en Lousia speelt de grootste rol maar daarnaast gebeuren er nog veel dingen op het eiland en in hun families. Toelevend naar hun 30e verjaardag, de dag waarop ze, al jaren geleden afgesproken, elkaar zullen ontmoeten bij de vuurtoren. Niet percé een hoogvlieger maar wel een boek wat je graag ter ontspanning leest. Vlot geschreven, warme personages, afspelend in op het prachtige eiland Nantucket. Als dat geen vakantiegevoel naar boven haalt…
‘Ik zie je bij de vuurtoren’ is het vervolg op ‘Neem me met je mee’, in de serie ‘Terug naar het eiland’ maar prima los te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734790
Prijs: € 23,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: september 2023