Historische romans

Epping, Dineke – De weg naar Rose Cottage

Inhoud:

De weg naar Rose Cottage van Dineke Epping is een historische roman die zich afspeelt in negentiende-eeuws Engeland. Daisy Wilkins, kamenierster van twee jongedames, schaamt zich als ze onverwacht ontslag krijgt.
Wanneer haar vriendin Emily door de rijke familie Grant wordt beschuldigd van diefstal, solliciteert Daisy bij Sophia Grant om de waarheid te achterhalen. Al snel ontdekt ze dat ze niet iedereen in het landhuis kan vertrouwen. Vooral haar jeugdvriend Ryan niet. Hoe kan Daisy met hem samenwerken zonder opnieuw haar hart te verliezen?

Waardering:

Daisy Wilkins verheugd zich erop om meer van de wereld te zien. Maar net voordat ze op het punt staat als kamenierster mee te mogen met de meisjes voor wie ze zich al jaren inzet, is haar hulp niet meer nodig. Teleurgesteld, maar niet bij de pakken neerzittend, solliciteert Daisy naar een betrekking als kamenierster bij mevrouw Sophia Grant. Zo komt ze in hetzelfde huis te werken waar haar vriendin Emily beschuldigd wordt van diefstal.
Daisy is van plan dit tot de bodem uit te zoeken. Maar wie kan ze vertrouwen? Welke rol spelen meneer Blake en Andrew? En wat moet ze ervan denken dat ze samen moet werken met haar oude liefde, Ryan Hendley, die na 10 jaar is teruggekeerd naar hun dorp?

Ryan is 10 jaar niet zonder reden weggegaan. Al die jaren draagt hij een geheim met zich mee waar hij met niemand over praten kan. Nu hij terug is wil hij om meneer Doyle te helpen bij de krant, grijpt hij deze kans aan om door het schrijven van een kantenartikel mensen in het nauw te drijven. Maar wat loopt alles anders dan hij had gedacht…

Deze historische roman van eigen bodem is boeiend en veelzijdig. Een mooi, vrij gedetailleerd, inkijkje in het werk van een kamenier. Daarnaast het leven in het dorpje Almsbrink; de plaatselijke krant, de bloemenshow en de bibliotheek die ze op proberen te zetten.
Vergeet het zware, gevaarlijke werk in het houtkamp niet en dan natuurlijk de vragen; wie steelt er waardevolle spullen op Abbington Court, en welk geheim draagt Ryan met zich mee? En ook de romantiek ontbreekt zeker niet.
Al met al heeft deze Nederlandse auteur weer een prachtig verhaal geschreven. Een aanrader voor liefhebbers van historische romans!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029735780
Prijs: € 24,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Prijs e-book: € 12,99
Uitgave: november 2023