Historische romans

Camden, Elizabeth – Verbonden in muziek

Inhoud:

Graaf Dimitri Sokolov is aangesteld om toezicht te houden op de legendarische Trans-Siberische spoorlijn. Op een dag is hij tijdens zijn werk getuige van een afschuwelijk drama, dat een bedreiging zal vormen voor de Russische monarchie wanneer het aan het licht komt. In een poging Dimitri het zwijgen op te leggen, neemt de tsaar hem alles – zijn titels, huizen, geld en vrijheid – af. Maar Dimitri bezit iets waar de tsaar niets van afweet: een hechte vriendschap met Natalia Blackstone. En die kan het verschil maken.
Natalia werkt als analist bij haar vaders bank in New York en is verantwoordelijk voor hun investering in de Trans-Siberische spoorlijn. Hoewel zij en Dimitri zich elk aan een andere kant van de wereld bevinden, hebben ze een goede band. Dat is waarom ze zich zorgen maakt wanneer hij opeens verdwenen lijkt. Ze besluit alles in het werk te stellen om hem te vinden en als dat vervolgens lukt, is ze aanvankelijk dolgelukkig. Tot ze hoort wat Dimitri van plan is: de aanleg van de spoorlijn stopzetten. Iets wat Natalia alles kan kosten waarvoor ze jarenlang zo hard heeft gewerkt.
Durven Dimitri en Natalia de krachten te bundelen om het juiste te doen, hoe moeilijk dat ook is? En is de ontluikende liefde tussen beide tegen deze spanning opgewassen?

Waardering:

Duizenden kilometer scheiden hen van elkaar, maar er is een bijzondere band ontstaan tussen graaf Dimitri Sokolov en Natalia Blackstone.
Dimitri zit in de Siberische wildernis om toezicht te houden op aanleg van de Trans-Siberische spoorlijn. Natalia is verantwoordelijk voor de investeringen in de spoorlijn. Via het versturen van telegrammen hebben ze elkaar al goed leren kennen. Tot het stil blijft op de lijn vanuit Dimitri’s post. Alleen een kort berichtje van zijn opvolger; overgeplaatst.
Wat Natalia hoort is dat Dimitri is beschuldigd van lafheid en plichtsverzuim. Maar in werkelijkheid was Dimitri getuige van een ware slachtpartij, een gruwelijke gebeurtenis Een gebeurtenis die men onder de pet wil houden. Om Dimitri zijn mond te laten houden worden zijn titel en zijn bezittingen afgenomen en wordt hij verbannen naar een strafkamp.
Gelukkig heeft een troef in handen. Het lukt hem te ontsnappen contact op te nemen met Natalia. Maar dat is het einde niet… Dimitri wil gerechtigheid.
De twee slaan de handen ineen om, niet zonder slag of stoot en niet zonder gevaar, de Russische Tsaar zover te krijgen dat hij de verantwoording op zich neemt. Én dat hij Dimitri zijn eigendommen teruggeeft.

Ook dit boek zit weer bijzonder goed in elkaar. Sommige stukken zijn vervlochten met wat we lazen in het eerste deel van de serie, Gebeiteld in steen, andere onderwerpen zijn nieuw. Zo lezen we over Liam die er alles aan doet om de arbeiders van de staalfabriek loonsverhoging te geven. En over Natalia’s vader met zijn jonge vrouw Poppy en de strubbelingen die dat met zich meebrengt.
Maar ook over de nieuwe liefde van Natalia; Dimitri. Voor deze romantische kant is er ook volop ruimte in het boek. De liefde tussen hen is onmiskenbaar, maar er is een probleem: Dimitri hoort niet in New York thuis en Natalia niet in Rusland. Is er een manier om dit dilemma op te lossen?
Al met al is dit boek één van de beste in z’n soort. Altijd mooi als er een stukje geschiedenis in een roman is verweven.
Gelukkig nog niet het laatste wat we horen over de Blackstone-familie: er volgt nog een deel 3!

Gegevens:


ISBN: 9789064514104
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 23,50
Uitgave: september 2023