Eigentijdse romans

Fabry, Chris – De Song

Inhoud:

Jed King is gevormd en verwond door de liederen en fouten van zijn beroemde vader. Hij wil zijn eigen lied zingen, maar de woorden en melodie zijn ongrijpbaar. Totdat hij Rose ontmoet.  
Geïnspireerd door zijn liefde voor haar, schrijft Jed een nieuw lied, een Song met zoveel kracht en verlangen dat het hem direct beroemd maakt. Maar met deze roem komt ook verleiding, verleiding die Jeds huwelijk in gevaar brengt. Door de Song maken Jed en Rose een reis die ze dwingt 
om met falen om te gaan, maar ook met pijn, verlies, en het verlangen om te zijn zoals God hen gemaakt heeft. 
Kan echte liefde genezen? De Song, geïnspireerd op het verhaal van Salomo, is een lyrisch en eerlijk boek dat moeilijke vragen over liefde en vergeving niet uit de weg gaat.

Waardering
:

Dit boek is gebaseerd op de film van Richard L. Ramsey over het verhaal van Salomo. In het begin van het boek is dat heel duidelijk, want Jed’s vader is David King (Koning David) die overspel pleegde en met een andere vrouw trouwde. Uit dat huwelijk kwam Jed voort. 
Jed heeft net als zijn vader talent voor zingen en schrijven van liedjes. Als hij Rose ontmoet krijgt hij inspiratie en rijst zijn ster. Hij schrijft lyrisch over haar, zoals Salomo deed in Hooglied. Al snel krijgen ze een zoon. Jed moet echter veel reizen en de afstand tussen hen groeit. Net als Salomo laat Jed zich afleiden van God. En dat is het begin van een moeilijke en pijnlijke weg voor Jed en Rose.
Het boek is boeiend. Je ziet Jed afglijden en het huwelijk van Jed en Rose slechter worden. Toch kan God pas werken in harten als mensen zich voor Hem open stellen.
De gelijkenis met Salomo gaat niet helemaal op, maar het is een goed initiatief om te laten zien dat geloof in God en een leven dichtbij Hem belangrijk zijn voor je huwelijk en je hele leven.
Achterin zijn gespreksvragen opgenomen. 
De songs zijn in het engels en er is geen vertaling van opgenomen. Mensen die niet zoveel kennis van het engels hebben, kunnen hier moeite mee hebben.

Gegevens:

Uitgeverij Plateau
ISBN 9789058041067
Aantal blz: 310
Prijs: € 17,90