Eigentijdse romans

Lucado, Max – Cafe Wonder

Inhoud:

Chelsea Chambers besluit het aan haar nagelaten koffiehuis van haar moeder nieuw leven in te blazen. Ze steekt al haar tijd, energie en creativiteit in café Wonder, maar de klanten blijven weg. Totdat een nieuwe werknemer een stoet aan mysterieuze gebeurtenissen met zich meebrengt. Ineens wordt het café overspoeld door klanten, die niet alleen komen voor de cupcakes en de cappuccino, maar ook voor de speciale verbinding met de hemel: via een blog kunnen alle klanten één vraag stellen aan God.

Waardering:

Café Wonder is een makkelijk leesbaar boek. Het heeft korte hoofdstukken en is ruim opgezet.
Het is leuk om te lezen over het reilen en zeilen van het café, maar het extra element zit hem hier in de aanwezigheid van engelen en duistere machten (duivels). Je leest over gevechten om christenen en om de christelijke boodschap. Dat doet je beseffen dat er veel meer gebeurt om ons heen dan wij beseffen. Lucano beschrijft de engelen op geheel eigen wijze; menselijk, apart, onhandig en met onverwachte interesses.
De Blog van God is een heel origineel idee, dat goed in deze tijd van internet past. Uiteraard is het niet realistisch, maar dat is ook niet de bedoeling van het boek. Het is een mooie manier om vragen naar voren te laten komen. Er worden veel problemen aangestipt door vragen aan God (door bijvoorbeeld Katrina en oom, Deb, Tony, Marcus).
Wie een boek zoekt dat lekker leest en niet te diep graaft, maar toch wat aan het nadenken zet moet dit zeker eens lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724067
Aantal blz: 272
Prijs: € 16,99

Extra: