Eigentijdse romans

Fisher, Suzanne Woods – Waar wonderen gebeuren

Serie De herberg op Eagle Hill – Deel 1
 

Inhoud:

Als de weduwe Rose Schrock haar Amish-boerderij ombouwt tot een Bed and Breakfast, verwacht ze dat dit weleens tot problemen zou kunnen leiden. Allereerst vanwege haar twistzieke schoonmoeder, maar ook afkeuring door de kerkgemeenschap. 
Wat ze echter nooit verwacht had, is dat haar gasten van Arendsnest hun problemen met haar delen. 
Ze had ook nooit de vriendelijke hulp en ondersteuning van Galen King verwacht, haar stille en ruige buurman die paardentrainer is. 
Rose ontdekt dat liefde heel onverwacht kan opbloeien. 

Waardering:

Rose woont met haar kinderen in de boerderij van haar schoonmoeder. Door het faillissement van het investeringsbedrijf van haar man zijn ze alles kwijt. Haar man heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd en haar oudste stiefzoon is spoorloos verdwenen. 
Haar schoonmoeder heeft haar gedwongen om weer Amish te worden, terwijl ze Mennonieten waren geworden. Toch behoudt Rose haar geloof.
Ze heeft veel brieven van Amish en Mennonieten gekregen die hun geld terug vragen dat ze in het bedrijf hadden geïnvesteerd. Rose beantwoord de brieven en doet er wat geld bij, maar ze kan zelf het hoofd bijna niet boven water houden. 
Als door een wonder ontmoet ze twee mensen die onderdak nodig hebben in Stoney Ridge. Er is nergens een B&B of hotel in de omgeving en dat brengt Rose op een idee. De bisschop stemt toe en de buurman verbouwt met een aantal mannen de kelder tot appartementen.
Al snel lees je over de eerste gast in het Arendsnest; Delia. Rose biedt haar een warme plaats om tot rust te komen. 
Daarnaast lees je veel over buurman Galen en zijn paardenfokkerij. Als hij Jimmy Fisher aanneemt, komt Jimmy regelmatig over de vloer bij Rose. Hij voelt zich aangetrokken tot haar stiefdochter Bethany. Maar die heeft een vriendje uit haar vorige woonplaats die ook in de zaak van haar vader werkte. Dat vriendje komt echter nooit en laat weinig van zich horen. 
Het is een gezellig boek dat lekker wegleest. Je hecht je al snel aan het gezin van Rose, zelfs de knorrige schoonmoeder hoort er helemaal bij. Het is mooi om te lezen hoe Rose gegroeid is door tegenslagen heen. God werkt altijd iets ten goede uit tegenslag. Een prachtige boodschap!

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064512193
Aantal blz: 271
Prijs: € 19,95