Eigentijdse romans

Musser, Elizabeth – Dichterbij dan je denkt

Inhoud:

 
Dichterbij dan je denkt van Elizabeth Musser is het ontroerende verhaal van drie sterke vrouwen die ondanks alles wat ze meemaken vertrouwen in God vinden.
 
Rouwend om haar echtgenoot, doet de jonge Nan haar best staande te blijven en het beste van haar leven te maken voor haar drie kinderen. Via de genealogiewebsite van haar man komt ze in contact met CeeCee, een tiener die voor een schrijfproject het levensverhaal van een van haar voorouders probeert te reconstrueren. Als Nan in een oude koffer naar informatie zoekt, doet ze de gruwelijke ontdekking die haar man ook moet hebben gedaan.
 
Anderhalve eeuw eerder leeft Clara, een slavenmeisje. Ze speelt vaak in het grote huis met de dochter van haar eigenaar, maar op een nacht gebeurt er iets wat haar in één klap volwassen maakt. Terwijl Nan en CeeCee zich verdiepen in de waarheid over Clara en haar eigenaar, ontdekken ze een verband tussen slavernij in het verleden en het heden, en vraagt Nan zich af of het dodelijke ongeluk van haar man wel echt een ongeluk was.
 

Waardering:

 
In deze ontroerende roman verweeft Elizabeth Musser de verhalen van slavin Clara met de mensenhandel tegenwoordig.
 
Een paar maanden geleden is de man van Nan, Stockton, verongelukt. Als Nan op zijn Facebookpagina kijkt ziet ze een bericht van CeeCee. Na een paar spannende dagen blijkt CeeCee contact te hebben gezocht met Stockton over een van haar voorouders. Haar voorouder Clara zou slaaf zijn geweest op de plantage van Stocktons voorouders. 
CeeCee vraagt Nan om brieven van Stocktons voorouders waarin meer zou staan over haar verleden. 
 
Als Nan gaat zoeken vindt ze overal memo’s van Stockton, die haar aan het denken zetten. Ze weet dat Stockton als advocaat tegen mensenhandel vocht. Wat was hij op het spoor? En was het ongeluk wel echt een ongeluk?
Nan heeft het erg moeilijk na de dood van haar man. Haar levende geloof lijkt nu wel dood. Als ze aan haar moeder vraagt hoe mensen kunnen zeggen dat je nooit meer krijgt dan je kan dragen, antwoord die dat een mens wel meer krijgt dan hij kan dragen, maar God het wel kan dragen.
 
Dit gebonden boek is een schitterende roman met veel diepgang. De vragen die soms op mensen af komen worden goed verwoord. Het is op sommige momenten behoorlijk spannend. En de link tussen slavernij en mensenhandel is heel goed gemaakt! 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725323
Aantal blz 416
€ 24,99
 

Extra: