Eigentijdse romans

Walsh, Courtney – Neem me met je mee

Inhoud:

Emily Ackerman heeft de hele wereld gezien met het boekje vol adviezen van haar overleden moeder als leidraad. Helaas is dat boekje niet genoeg als ze terug moet naar Nantucket om het oude familiehuis op te knappen. Helemaal niet als haar lastige grootmoeder komt om een oogje in het zeil te houden. En dan is er ook nog Hollis McGuire, haar buurjongen, die na een blessure teruggekeerd is naar het eiland en Emily’s hart op hol laat slaan. Kan ze haar moeders advies om haar hart te beschermen aan de kant schuiven en zich openstellen voor de liefde?

Waardering:

Emily Ackerman is al op jonge leeftijd haar moeder verloren aan noodlottig ongeval. De brieven die haar zijn nagelaten zijn voor haar van grote waarde.
Nu is haar opa overleden en heeft haar het zomerhuis op het eiland Nantucket, het eiland waar het allemaal gebeurde en waar Emily al die jaren niet meer is geweest.
Na een mislukte carrière besluit Emily naar het eiland te gaan, het huis op te knappen en het te verkopen.
Ze ontmoet meteen Hollis, haar oude buurjongen en beste vriend van vroeger. Hollis heeft een basketbal carrière achter  de rug en maar moest stoppen na het oplopen van een blessure. Deze zomer heeft hij zijn puberdochter, Jolie, bij zich.
De vriendschap tussen Hollis en Emily bloeit zich zo snel weer op dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest.
Hoewel Emily het niet gezocht heeft, wordt ze gevraagd om het toneelstuk in het kindertheater te regisseren.
Haar moeders brieven zijn een grote leidraad in Emily’s leven. De keuzes die ze maakt weegt ze af naar aanleiding van wat haar moeder zoveel jaren geleden schreef. Maar vast ze alles op hoe haar moeder dingen bedoelde? En wat is er met Jack, de aannemer die ze heeft ingehuurd? En wat zit er achter de starre houding van haar oma? Voor Emily is er veel om over na te denken en eindelijk lijken er puzzelstukjes op hun plek te vallen.
Een heerlijk eerste deel van de nieuwe serie ‘Terug naar het eiland’. Zoals we van Courtney Walsh gewend zijn, een fijn feelgood verhaal met alle ingrediënten dat het nodig heeft. Iets wat naar meer smaakt. Het tweede deel ‘Ik zie je bij de vuurtoren’ is inmiddels al verschenen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734493
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 4,99
Uitgave: mei 2023