Eigentijdse romans

Petersheim, Jolina – Breng ons samen

Inhoud:

 
‘Breng ons samen’ van Jolina Petersheim gaat verder waar ‘Bewaar ons’ ophield: er zijn zes maanden verstreken sinds de mennonietengemeenschap van Leora Ebersole de bergen in vluchtte nadat een aanslag hun leven onherkenbaar veranderde. 
 
Nu wacht Leora op nieuws van Moses, de jonge Englisher piloot die hen heeft geholpen te ontsnappen. Ze heeft geen idee of hij nog leeft. 
Ondertussen voelt ze zich ook aangetrokken tot voorman Jabil Snyder. 
 
Van alle kanten neemt de dreiging toe en Leora’s verwarrende gevoelens maken het er niet makkelijker op. Ze zal moeten kiezen: actie ondernemen of vertrouwen hebben.
 

Waardering:

 
Deze roman gaat verder waar het eerste deel stopte. De Mennonieten zijn de bergen in gevlucht. Moses verdedigt het dorp van de Mennonitische leefgemeenschap, terwijl de Mennonieten de bergen in vluchten.
 
Leora wacht iedere dag op de komst van Moses, maar hij komt niet. Jabil zoekt steeds meer toenadering tot haar en ze vraagt zich af of ze haar hart of verstand moet volgen.
 
De situatie in het land wordt steeds dreigender. De gemeenschap moet moeite doen om genoeg voedsel te vinden om de winter te overleven. Dat valt niet mee en brengt onenigheid met zich mee.
 
Beneden begint een organisatie, de CHL, steeds meer macht te krijgen. Ze nemen mensen gevangen en plunderen hun huizen. 
Moses en Josh proberen een plan om met hun beperkte burgerleger de CHL tegen te gaan.
De situatie wordt pas echt gevaarlijk als Leora en haar broer een soldaat van de CHL tegen komen.
 
Een spannende roman, waar ook een flinke dosis romantiek in zit!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 9789029726870
Aantal blz: 320
Prijs: 19,99
 

Extra: