Historische romans

Frantz, Laura – Een ongewone vrouw

Inhoud:

Virginia, 1770. Tessa Swan is niet zomaar een vrouw. Opgegroeid te midden van vijf broers is ze gewend geen blad voor de mond te nemen, en ze is voor niemand bang. Maar als Tessa wordt ontvoerd door indianen, heeft ze geen andere keus dan de hulp aan te nemen van Clay Tygart, die is opgegroeid bij de stam die Tessa gevangen houdt. Clay heeft zich voorgenomen om niet in romantische verwikkelingen verzeild te raken… maar als hij Tessa leert kennen, blijkt dat nog niet mee te vallen.

Waardering:

In dit boek laat Laura Frantz zien hoe het Fort-leven in de 18e eeuw was. Tessa Swan groeit hier op, samen met haar ouders en vijf broers.
De conflicten met de indianen trekken sporen in haar leven. Zo is jaren geleden, toen ze nog kinderen waren haar beste vriendin door de indianen ontvoerd en is haar vader vermoord. Toch is Tessa niet bang. Wel is het haar droom om in de beschaafde wereld te wonen.
Kolonel Tygart is een blanke man die zijn jeugdjaren bij de Indianen heeft doorgebracht. Als hij de opdracht krijgt en hierdoor het fort waar Tessa woont opzoekt, valt hij als een blok voor haar. De meisjes uit de beschaafde wereld die om hem staan te dringen doen hem niets, maar deze Tessa laat zijn hart sneller kloppen.
Deze gevoelens zijn wederzijds maar voor ze hier aan toe kunnen geven moeten er nog wat hindernissen overwonnen worden.
Als het dan de goede kant op lijkt te gaan wordt Tessa ontvoerd door de indianen…
De schrijfster heeft weer een prachtig verhaal neergezet. Je kunt merken dat ze zich goed verdiept heeft in het fort-leven en in de verhouding tussen de indianen en de blanken. De karakters zijn prachtig neergezet. Clay en Tessa zijn beide sterkte persoonlijkheden. Puur en echt. Maar ook de personages van andere personen zijn uitgediept. Dat maakt het boek echt heel goed.
Natuurlijk breekt de romantiek in dit verhaal zeker niet. Prachtig boek, een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029729376
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juli 2020